Λος Άντζελες: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που κρατούσε πλαστικό πιρούνι

Στη δημοσιότητα αποκαλυπτικό βίντεο

ΗΠΑ: Αστυνομικοί Σκότωσαν Άνδρα Που Κρατούσε Πιρούνι

Σάλος έχει ξεσπάσει και πάλι στις ΗΠΑ με ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας. Αστυνομικοί του Λος Άντζελες σκότωσαν έναν άνδρα, κατά τη διάρκεια επέμβασής τους, ο οποίος κρατούσε ένα πλαστικό πιρούνι. Η αστυνομική διεύθυνση του Λος Άντζελες έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο από την επέμβαση των αστυνομικών.

Ο 36χρονος Τζέισον Μακάνι, σκοτώθηκε την 3η Φεβρουαρίου από τα πυρά αστυνομικού, ο οποίος έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου. 

Γαλλία: Νεκρός 17χρονος οδηγός αυτοκινήτου από πυρά αστυνομικού

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για να διαπιστωθεί αν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί τέτοιας έκτασης βία, η οποία αποκαλύπτεται μέσα από το βίντεο και τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. 

Τάιρ Νίκολς: Στη δημοσιότητα το βίντεο της δολοφονίας του από αστυνομικούς

Οι εικόνες είναι από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και από φορητές κάμερες των αστυνομικών. Σε αυτές φαίνεται ο ύποπτος να έχει εγκλωβιστεί από τους αστυνομικούς μέσα σε ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης. 

 

 

Ο Μακάνι βρισκόταν εν μέσω ενός «διπολικού επεισοδίου», καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ψυχικής υγείας για καιρό. Όμως όπως κατέθεσαν άνθρωποι που τον γνώριζαν δεν ήταν ποτέ βίαιος. 

Στο βίντεο φαίνεται στην αρχή να σηκώνει τα χέρια του ψηλά και να βαδίζει προς τα πίσω, υπακούοντας τις εντολές των αστυνομικών, όταν ξαφνικά στρέφεται προς αυτούς, δίνοντας την αίσθηση ότι θέλει να τους επιτεθεί. 

Νέα Υόρκη: Αστυνομικός γρονθοκοπεί 19χρονη - Σοκαριστικό βίντεο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο χέρι του κρατούσε ένα λευκό αντικείμενο, που οι αστυνομικοί νόμιζαν ότι ήταν μαχαίρι. Αποδείχθηκε όμως ότι ήταν ένα πλαστικό πιρούνι. 

Επίσης οι κάμερες έχουν καταγράψει τη στιγμή που επτά αστυνομικοί έρχονται σε συμπλοκή με τον νεαρό σε έναν στενό διάδρομο. 

«Συνεχίζει να με ανησυχεί η απόφαση του αστυνομικού να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα βία», παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες, ο Μάικλ Μουρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σοκαριστικό βίντεο: Αστυνομικοί ξυλοκοπούν άγρια άνδρα που είναι στο έδαφος

Η αστυνομία ανέφερε πως ο ύποπτος προσπάθησε να αποσπάσει κυνηγετικό τουφέκι που κράταγε αστυνομικίνα και συνάδελφός της τον πυροβόλησε με αληθινές σφαίρες αφού άλλοι δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν με μη θανατηφόρα βλήματα.

Ο Τζέισον Μακάνι διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Η αστυνομία είχε λάβει κλήση από ένα άτομο, το οποίο περιέγραψε έναν ύποπτο, οπλισμένο με… «ρόπαλο», το οποίο απειλούσε τους εργαζόμενους σε αποθήκη. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, η περιγραφή αυτή ήταν υπερβολική. 

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν κατά λάθος 14χρονη σε δοκιμαστήριο

«Φαίνεται σε αυτό το στάδιο πως το πρόσωπο που έκανε την κλήση μεγαλοποίησε εσκεμμένα τις πληροφορίες που έδωσε για την κατάσταση προκειμένου η υπηρεσία να δράσει ταχύτερα», εξήγησε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μουρ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top