Ισραήλ: Κοντά σε συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων

Νετανιάχου: «Ελπίζω να υπάρξουν καλά νέα» - Συνεδριάζει το υπουργικό

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων φαίνεται πως είναι το Ισραήλ / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Κοντά σε συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων φαίνεται πως είναι το Ισραήλ με τη Χαμάς. «Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Νέο βίντεο τρόμου: Τρέχουν να ξεφύγουν από τη σφαγή στο φεστιβάλ Nova

Μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τη μεσολάβηση του Κατάρ, για την απελευθέρωση των ομήρων και μια πολυήμερη παύση των εχθροπραξιών είναι στα «τελικά στάδια» και είναι «πιο κοντά από ποτέ», δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή με γνώση των συνομιλιών. 

Γάζα: Μακελειό σε σχολείο των Ηνωμένων Εθνών - Δεκάδες νεκροί

Ισραήλ: Όμηροι της Χαμάς

Περίπου 240 Ισραηλινοί είναι όμηροι της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου / AP Photo (Vadim Ghirda)

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ θα συνεδριάσει σήμερα στις 8 μ.μ. τοπική ώρα «υπό το φως των εξελίξεων σχετικά με την απελευθέρωση των ομήρων μας», σύμφωνα με όσα ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η συμφωνία θα αφορά την απελευθέρωση περίπου 50 αμάχων που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και την απελευθέρωση Παλαιστίνιων γυναικών και παιδιών που τελούν υπό ισραηλινή κράτηση.

Η συμφωνία θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη απελευθέρωση ομήρων και την πρώτη ανταλλαγή τους με παλαιστίνιους κρατουμένους από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου. Η Χαμάς συνέλαβε περίπου 240 ομήρους κατά την επιδρομή της στο Ισραήλ, όπου σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι. 

Ισραήλ - Χαμάς είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων

Η συμφωνία θα αφορά την απελευθέρωση περίπου 50 αμάχων που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και την απελευθέρωση Παλαιστίνιων γυναικών και παιδιών που τελούν υπό ισραηλινή κράτηση / AP Photo (Leo Correa)

Ο επικεφαλής της Χαμάς δήλωσε στο Reuters νωρίτερα σήμερα ότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση είναι κοντά σε μια συμφωνία ανακωχής με το Ισραήλ, παρόλο που η φονική επίθεση στη Γάζα συνεχίζεται και εκτοξεύονται ρουκέτες κατά του Ισραήλ. 

Νετανιάχου: «Ελπίζω να υπάρξουν καλά νέα»

«Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνοντας λόγο για «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με την οργάνωση Χαμάς.

«Καταγράφουμε πρόοδο. Δε θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να πούμε πάρα πολλά, αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα», δήλωσε ο Νετανιάχου σε στρατιωτική βάση του βορείου Ισραήλ καθώς οι διαπραγματεύσεις υπό την μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται σε εξέλιξη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top