Γάζα: Μακελειό σε σχολείο των Ηνωμένων Εθνών - Δεκάδες νεκροί

Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι που είχαν βρει εκεί καταφύγιο

Μακελειό σε σχολείο της Γάζας μετά από ισραηλινό χτύπημα- Δεκάδες νεκροί/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μακελειό σε σχολείο της Γάζας μετά από ισραηλινό χτύπημα. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι που είχαν βρει εκεί καταφύγιο σκοτώθηκαν, την ώρα που ο Ισραηλινός στρατός προχωρά σε επέκταση των βομβαρδισμών και στον νότο.

Παντού σοροί, ανάμεσα στα θρανία, αίματα, σκόνη και θρήνος. Το σχολείο των Ηνωμένων Εθνών στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια βομβαρδίστηκε. Σύμφωνα με γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το υπουργείο υγείας της Γάζας έκανε λόγο για δεκάδες νεκρούς από ισραηλινή επίθεση.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη νότια Γάζα 

Αεροπορική επιδρομή των Ισραηλινών και πάλι στο Χαν Γιουνίς, στον Νότο, εκεί που ο στρατός έχει προτρέψει τους αμάχους να πάνε για να σώσουν τις ζωές τους. Το νοσοκομείο στην περιοχή έχει γεμίσει από τραυματισμένα παιδιά.

Γάζα: Εγκαταλείπουν το νοσκομείο Αλ Σίφα οι ασθενείς – Παραμένουν τα βρέφη

Στο μεταξύ, με τα πόδια ξεκινούν οι άμαχοι το ταξίδι από το Αλ Σίφα προς τον Νότο Εκατοντάδες άμαχοι, παιδιά, γυναίκες, άνδρες ηλικιωμένοι, τραυματίες και ιατρικό προσωπικό φεύγουν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα , το μέρος που επί μέρες ερευνούν οι Ισραηλινοί, συλλέγοντας όπως λένε στοιχεία ότι από εκεί δρα η Χαμάς. Ο διευθυντής του νοσοκομείου λέει ότι ο στρατός διέταξε την άμεση εκκένωσή του, οι Ισραηλινοί όμως το αρνούνται. 

Γάζα: Εισβολή του ισραηλινού στρατού με τανκς στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

«Τους έδιωξαν με την απειλή των όπλων και αυτοί οι οποίοι παραμένουν είναι 126 ασθενείς, πέντε γιατροί και 34 πρόωρα μωρά σε διαφορετικές πτέρυγες του νοσοκομείου», είπε η Παλαιστίνια Υπουργός Υγείας.  

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τα καραβάνια των αμάχων που εκτοπίζονται. Κανένα μέρος πλέον δεν είναι ασφαλές στη Γάζα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top