Το Ισραήλ περνά στην αντεπίθεση - «Τώρα είναι η ώρα για πολέμο»

Νετανιάχου: Κάθε μέλος της Χαμάς να θεωρεί τον εαυτό του ήδη νεκρό

Φρίκη στο Ισραήλ / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (11.10.23)

Συνεχίστηκαν και χθες το βράδυ οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας κατά της Χαμάς, την ώρα που το Ισραήλ προετοιμάζεται και για χερσαία επίθεση προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραήλ: «Παγώνουν» οι θηριωδίες στο Κφαρ Αζά - «Έγιναν σφαγές και βιασμοί!»

Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε στους 1.200, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς πολλαπλασιάστηκαν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. «Ο αριθμός των μαρτύρων έφθασε τους περίπου 1.200 και ο αριθμός των τραυματιών τους περίπου 5.600», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου στη Γάζα, την έκτη ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, εν μέσω ισραηλινών επιχειρήσεων αντιποίνων.

Πάνω από 338.000 εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας 

Πάνω από 338.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παραμένει σε κατάσταση πολιορκίας και σφυροκοπείται από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, σύμφωνα με νεότερους αριθμούς του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.

Ισραήλ: Χιλιάδες νεκροί

Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στον πυκνοκατοικημένο θύλακα των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων αυξήθηκε ως χθες Τετάρτη το βράδυ «κατά 75.000 επιπλέον», και «έφθασε τους 338.934», εξηγεί το OCHA σε ανακοίνωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.

Ήχησαν σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ – «Λάθος συναγερμός» η επίθεση από Λίβανο

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως απελευθέρωσε μια Ισραηλινή και τα δύο παιδιά της

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης ότι απελευθέρωσε τρεις ομήρους: μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της. «Απελευθερώθηκαν μια ισραηλινή έποικος και τα δύο παιδιά της, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων», αναφέρει ανακοίνωση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) υπογραμμίζει ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την πληροφορία.

Σε βίντεο που μεταδόθηκε από το παλαιστινιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Aqsa, διακρίνονται μια γυναίκα και δύο παιδιά να συνοδεύονται από τρεις μαχητές της Χαμάς σε μια περιφραγμένη περιοχή, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.

Ισραήλ: «Κόλαση» βομβαρδισμών – Εν μέσω πυρών οι απεσταλμένοι του Star

Ισραήλ: Συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης

Τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου από κοινού με τον επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντς.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel, θα συγκροτηθεί ένα ολιγομελές πολεμικό υπουργικό συμβούλιο για να διευθύνει τον πόλεμο με τη Χαμάς, όπως είχε ζητήσει ο Γκαντς. Σε αυτό το συμβούλιο θα συμμετέχουν μόνο ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκαλάντ και ο Γκαντς.

Iron Dome: Πώς λειτουργεί ο «σιδερένιος θόλος» που προστατεύει το Ισραήλ

Νετανιάχου: Θα συντρίψουμε τη Χαμάς, όπως το ISIS

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ «περνά στην επίθεση», υπογραμμίζοντας ότι κάθε μέλος της Χαμάς πρέπει ήδη να θεωρεί τον εαυτό του νεκρό.

Ισραήλ: Χιλιάδες νεκροί

«Η Χαμάς είναι (ό,τι) το Ισλαμικό Κράτος και θα τη συντρίψουμε, θα την εξαλείψουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντς.

«Ο λαός του Ισραήλ είναι ενωμένος και σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι ενωμένη», τόνισε.

Ισραήλ: Έλληνες Που Έζησαν Τη Φρίκη Μιλούν Στο Star - Video

Από την πλευρά του, ο Μπένι Γκαντς είπε πως η συμμετοχή του σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας στέλνει μήνυμα στους εχθρούς του Ισραήλ. «Αυτήν την ώρα, είμαστε όλοι στρατιώτες του Ισραήλ», διεμήνυσε. «Υπάρχει η ώρα της ειρήνης και η ώρα του πολέμου. Τώρα είναι η ώρα για πόλεμο!».

Να σεβαστεί το δίκαιο του πολέμου κάλεσε το Ισραήλ ο Μπάιντεν - Προειδοποίησε το Ιράν «να προσέχει»

Απευθυνόμενος σε ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να σεβαστεί το δίκαιο του πολέμου στις επιθέσεις που εξαπολύει εναντίον της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών των ΗΠΑ στα ανοικτά του Ισραήλ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τεχεράνη. «Καταστήσαμε σαφές στους Ιρανούς: Να προσέχετε!», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος καλεί να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Τα κράτη μέλη του Αραβικού Συνδέσμου ζήτησαν να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε έκτακτη συνεδρίασή τους στο Κάιρο χθες Τετάρτη, οι υπουργοί Εξωτερικών των 22 κρατών προειδοποίησε εναντίον των «καταστροφικών» συνεπειών από τη σκοπιά της ανθρωπιστικής κατάστασης και της ασφάλειας που θα έφερνε η κλιμάκωση του πολέμου.

Η ανακοίνωση της συνόδου των επικεφαλής της διπλωματίας των χωρών μελών του Αραβικού Συνδέσμου αναφέρει πως είναι απαραίτητο να ξαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία, να γίνουν «σοβαρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Οργανισμό για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) με το Ισραήλ» προκειμένου να υπάρξει «δίκαιη και συνολική» συμφωνία ειρήνης.

Κατά τον Χουσάμ Ζακί, αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, οι υπουργοί Εξωτερικών καταδίκασαν τους θανάτους αμάχων και τις επιθέσεις εναντίον τους και από τις δυο πλευρές. Τόνισαν πως πρέπει να επιτραπεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας, τροφίμων και καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας αμέσως.

Στον αραβικό κόσμο δεν μοιάζει μολαταύτα να υπάρχει απόλυτη ομοφωνία για τον πόλεμο Χαμάς - Ισραήλ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν -που έχουν εξομαλύνει τις σχέσεις τους με το εβραϊκό κράτος- κάνουν ασκήσεις ισορροπίας, παρότι κράτη του Κόλπου, ανάμεσά τους το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν, κατηγόρησαν το Ισραήλ για την κλιμάκωση. Ομοίως η Σαουδική Αραβία, που επέρριψε ευθύνες στην ισραηλινή κυβέρνηση η οποία «στερεί» από τους Παλαιστίνιους τα «δικαιώματά της».

Ισραήλ: Συνεδριάζει για τις εξελίξεις το ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη   

Τον Μπλίνκεν θα συναντήσει ο Αμπάς την Παρασκευή, λένε οι Παλαιστίνιοι

Στο Ισραήλ μετέβη το πρωί της Πέμπτης ο αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και άλλους ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Στο μεταξύ ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος, ανέφερε πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναμένεται να συναντηθεί αύριο Παρασκευή με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Τον Μπλίνκεν θα συναντήσει ο Αμπάς

Στο Ισραήλ ο Άντονι Μπλίνκεν για συνομιλίες με τον Νετανιάχου /  Φωτογραφία αρχείου AP

Ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος ανέφερε επίσης σε ανάρτησή του στο X, πρώην Twitter, ότι ο πρόεδρος Αμπάς θα συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα στο Αμμάν σήμερα Πέμπτη.

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στη «σκιά» των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Στη σκιά των πολεμικών συγκρούσεων στο Ισραήλ, συνεδριάζει στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top