Ισραήλ: «Παγώνουν» οι θηριωδίες στο Κφαρ Αζά - «Έγιναν σφαγές και βιασμοί!»

Οι αναφορές για αποκεφαλισμό 40 βρεφών και η διάψευση από το ΥΠΕΞ

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Μόλις 2,5 χιλιόμετρα απο τη Λωρίδα της Γάζας, βρίσκεται το κοινόβιο Κφαρ Αζά. Ένα νέο «Άουσβιτς», όπως χαρακτηρίζεται από τους Ισραηλινούς στρατιώτες που ανέσυραν σορούς μέσα απο τα σπίτια. Μιλούν για αποκεφαλισμούς βρεφών, βιασμούς γυναικών, σφαγές ανθρώπων που έτρεχαν να σωθούν.

Ήχησαν σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ – «Λάθος συναγερμός» η επίθεση από Λίβανο

Μόνο ως κόλαση επί γης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φρίκη και  η θηριωδία που ένιωσαν στα κορμιά τους οι οικογένειες, τα παιδια και οι φοιτητές στο κοινόβιο Κφαρ Αζά του Ισραήλ, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για βιασμούς, σφαγές και αποκεφαλισμούς.

Ισραήλ: «Κόλαση» βομβαρδισμών – Εν μέσω πυρών οι απεσταλμένοι του Star

«Οι περισσότεροι απο αυτούς ήταν φοιτητές με μικρές οικογένειες. Η μέση ηλικία ήταν μεταξύ 18 - 25 ετών. Σε αυτή τη γειτονιά επιτέθηκαν βάναυσα και σφαγιάστηκαν. Χτυπήθηκαν με RPG (ρουκετοβόλα όπλα), έκαψαν τα πάντα. Όπως μπορείτε να δείτε δεν είχαν καμία επιλογή να ζήσουν», δήλωσε Ισραηλινός στρατιώτης. 

Αν κάποιοι είχαν επιλογή κι αν κάποιοι έτρεξαν, φώναξαν ή κρύφτηκαν, η πολεμική κρετατομηχανή της Χαμάς δε χαρίστηκε σε κανέναν: πτώματα μέσα σε σπίτια, πτώματα στη μέση του δρόμου...

«Βλέπετε τα μωρά, βλέπετε τις μάνες, τους πατεράδες στα υπνοδωμάτιά τους, στα καταφύγια και πώς οι τρομοκράτες τους σκότωσαν... Μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, ανέφερε υποστράτηγος του ισραηλινού στρατού.

Ισραήλ: Οι αναφορές για αποκεφαλισμό 40 βρεφών και η διάψευση από το ΥΠΕΞ

Την Τρίτη, έκανε τον γύρο του κόσμου η είδηση δημοσιογράφου ξένου πρακτορείου ότι εντοπίστηκαν 40 αποκεφαλισμένα πτώματα στο Κφαρ Αζά. 

Ισραήλ: Αποκαλύφθηκε νέα φρίκη στο κιμπούτς Κφαρ Αζά με πτώματα παιδιών

Σήμερα, Τετάρτη, το ΥΠΕΞ του Ισραήλ δεν επιβεβαιώσε την είδηση, διευκρινίζοντας: 

«Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δεν είναι σε θέση σε αυτό το στάδιο να επιβεβαιώσει ότι 40 μωρά δολοφονήθηκαν στη σφαγή που διέπραξαν το Σάββατο οι μαχητές της Χαμάς στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, στο νότιο Ισραήλ». 

Οι  στρατιώτες του Ισραήλ επιχείρησαν σήμερα στην περιοχή με στόχο να εξολοθρεύσουν τρομοκράτες που έμειναν πίσω, αλλά και να απομακρύνουν τις σορούς μέσα απο τα ισοπεδωμένα σπίτια.

Ισραήλ: Τι είναι το Κφαρ Αζά

Το Κφαρ Αζά, αν και είναι μόλις 2.5 χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας, δε μύριζε μπαρούτι. Οι κάτοικοι του κιμπουτς αν κάτι πρέσβευαν, αν κάτι υμνούσαν ήταν η ειρήνη, η αγάπη, η φιλία, ο διάλογος...

Στα κιμπουτς ζουν όλοι μαζί σε μικρά σπιτάκια, αποφασίζουν όλοι μαζί. Ζουν κυρίως απο τη γη και θέλουν γαλήνη, μια γαλήνη που κόπηκε βίαια.

Νετανιάχου σε Μπάιντεν: «Από το ολοκαύτωμα είχαμε να δούμε τέτοια αγριότητα»

Οι πληροφορίες για τις θηριωδίες στην περιοχή έσφίξαν το στομάχι της παγκόσμιας κοινότητας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τα επιβεβαίωσε όλα συνομιλώντας με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπαίντεν. Τον κάλεσε για να του δώσει μια «καθαρή εικόνα».

«Μια επίθεση, την αγριότητα της οποίας δεν έχουμε δει από το Ολοκαύτωμα. Εννοώ, έχουμε εκατοντάδες σφαγμένους, οικογένειες σκοτωμένες στα κρεβάτια τους, γυναίκες βιασμένες και δολοφονημένες. Πάνω απο 100 απαγωγές, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών. Πήραν δεκάδες παιδιά, τα έδεσαν, τα έκαψαν και τα εκτέλεσαν. Αποκεφάλισαν στρατιώτες», είπε ο Νετανιάχου στον Μπάιντεν.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top