Ισραήλ: «Κόλαση» βομβαρδισμών – Εν μέσω πυρών οι απεσταλμένοι του Star

Καρέ -  καρέ στην κάμερα οι επιθέσεις της Χαμάς

Μαίνεται ο πόλεμος στο Ισραήλ. Οι ρουκέτες πέφτουν βροχή. Οικογένειες με μικρά παιδιά τρέχουν στα καταφύγια για να σωθούν κυριευμένοι από τον φόβο. Ο απεσταλμένος του Star  Άρης Λάμπος με τον εικονολήπτη Ηλία Πότση καταγράφουν τις δραματικές στιγμές  στην γραμμή του πυρός. 

Το Star στο Εμπόλεμο Ισραήλ-Μπαράζ ρουκετών στην βομβαρδισμένη Ασκελόν

«Βροχή» από ρουκέτες στην Ασκελόν 

«Είμαστε στην Ασκελόν, ακούμε τις εκρήξεις. Με δεύτερο κύμα η Χαμάς σφυροκοπά την Ασκελόν. Είμαστε στο ξενοδοχείο Ρεγγίνα που χθες δέχτηκε επίθεση» ήταν η δραματική περιγραφή του Άρη Λάμπου από την πόλη του Ισραήλ που έχει μπει για δεύτερη ημέρα στο στόχαστρο της Χαμάς και ενώ μια γυναίκα ακούγεται να φωνάζει τον άνδρα της να μπει μέσα με το παιδί. 

Ασκελόν: Τα αποτελέσματα των επιθέσεων στην κάμερα του Star

Ασκελόν: Τα αποτελέσματα των επιθέσεων στην κάμερα του Star 

Ενώ ο δημοσιογράφος του Star βρισκόταν μέσα στο καταφύγιο, από πάνω ακούσθηκε ένας καταιγισμός…  

«Φοβόμαστε! Η καρδιά μου πάει να σπάσει... Φοβάμαι για το παιδί μου» εξομολογήθηκε μία μητέρα στην κάμερα του Star. 
«Ακούμε τις ρουκέτες από πάνω μας να σκάνε. Κάποιες έχουν σκάσει πάρα πολύ κοντά» περιέγραψε την επίθεση ο απεσταλμένος του Star.   

Ισραήλ: Συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης

Το ξενοδοχείο υπέστη ζημιές χθες και σε αυτό μένουν πολίτες, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά. Είναι οι λίγοι που δεν έχουν καταφέρει να φύγουν από την περιοχή. Δεν μπορούσαν όμως να βγούμε τη στιγμή των επιθέσεων από αυτό γιατί υπήρχε μεγάλος κίνδυνος. 

Ισραήλ: Τι μετέδωσε ο Α. Λάμπος live από την Άσκελον στο Star 

«Ένας άνδρας εδώ μένει μόνιμα στο καταφύγιο καθώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και δε θα προλάβαινε με τις σειρήνες να κατέβει κάτω» δηλώνει Ισραηλινός στην κάμερα του Star.  

Οι ρουκέτες έπεσαν πολύ κοντά στο ξενοδοχείο, σε σημείο όπου φαίνεται να βγαίνουν καπνοί. Εκεί κοντά βρίσκεται ένα πάρκο αναψυχής. 

Δεύτερο χτύπημα στο νοσοκομείο της Ασκελόν   

Στους δρόμους της Ασκελόν υπάρχουν παντού στρατιώτες. Οι απεσταλμένοι του Star  προσπάθησαν να φτάσουν στο νοσοκομείο που χτυπήθηκε δεύτερη φορά από τις ρουκέτες της Χαμάς. 

Σε επίγειο καταφύγιο όπου βρέθηκαν αργότερα, ακούγονται εκρήξεις. Προσπαθεί να αναχαιτίσει ο «σιδερένιος θόλος» τις ρουκέτες.  Το τσιμέντο στο καταφύγιο πάλλεται. 

Ασκελόν: Οι ρουκέτες και οι αναχαιτίσεις της από τον Σιδερένιο Θόλο

Ασκελόν: Οι ρουκέτες και οι αναχαιτίσεις τους από τον Σιδερένιο Θόλο

Στο νοσοκομείο έχουν διαλυθεί τα πάντα. Οι τζαμαρίες έχουν ραγίσει από τα θραύσματα της ρουκέτας. Εδώ ήταν η παιδιατρική κλινική. Δεν υπήρχε παιδί να κινδυνεύσει ευτυχώς, καθώς είχαν προλάβει να τα απομακρύνουν με ασφάλεια. 

Ο απεσταλμένος του  Star στο νοσοκομείο του Ασκελόν  που δέχθηκε δεύτερη επίθεση

Ο απεσταλμένος του  Star στο νοσοκομείο της Ασκελόν που δέχθηκε δεύτερη επίθεση  

Καρέ -  καρέ στην κάμερα του Star οι επιθέσεις της Χαμάς  

Οι ρουκέτες σφυροκοπούν ανελέητα την πόλη της Ασκελόν. Στη λεωφόρο Μπεν Μπουριόν υπάρχουν καταστήματα, αλλά όλα έχουν διαλυθεί. Ρουκέτα τρύπησε το πεζοδρόμιο και καρφώθηκε στο έδαφος, δημιουργώντας κρατήρα. Απόλυτη καταστροφή… 

Ο κρατήρας που δημιούργησε η ρουκέτα στο έδαφος

Ο κρατήρας που δημιούργησε η ρουκέτα στο έδαφος  

Το αυτοκίνητο που βρισκόταν δίπλα παρκαρισμένο, διαλύθηκε τελείως.  Όλα τα τζάμια μπήκαν μέσα στα δωμάτια, όμως ο κόσμος πρόλαβε να κρυφτεί μέσα στο καταφύγιο. Οι επιθέσεις της Χαμάς σε αυτήν την περιοχή, κοντά στη θάλασσα, τη βιομηχανική περιοχή της Ασκελόν, είναι πολύ πιο μαζικές διότι εδώ υπάρχουν πολλές υποδομές τις οποίες προσπαθούν να πλήξουν, όπως για παράδειγμα ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια. 

Το καταφύγιο έχει μεταλλική πόρτα, μέσα τείχος από τσιμέντο και ειδικές κατασκευές για να φιλτράρεται ο αέρας αν υπάρξει χημική επίθεση. 

Στην ουρά για τρόφιμα και καύσιμα 

Στα βενζινάδικα του Ισραήλ επικρατεί το αδιαχώρητο. Δείτε πόσα αυτοκίνητα βρίσκονται εδώ καθώς έχουν οδηγίες να γεμίσουν τα ντεπόζιτα σε περίπτωση που έρθει μια καινούρια επίθεση από την Χαμάς. 

Οι πολίτες σχηματίζουν μεγάλες ουρές και στα σούπερ μάρκετ, καθώς φοβούνται για ελλείψεις σε απαραίτητες προμήθειες.  Στην Ιερουσαλήμ περιμένουν πάνω από τρεις ώρες στην ουρά για να δώσουν αίμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top