Ισραήλ: Συνεδριάζει για τις εξελίξεις το ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη   

Σε εξέλιξη «αερογέφυρα» Αθήνας - Τελ Αβίβ για ισραηλινούς εφέδρους   

Στη σκιά των πολεμικών συγκρούσεων στη Γάζα, θα συνεδριάσει αύριο στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Ο Πρωθυπουργός συγκαλεί εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ αύριο στις 12 το μεσημέρι, ώστε να γίνει μια πρώτη αξιολόγηση της κατάστασης στο Ισραήλ και τη λωρίδα της Γάζας και να εκτιμηθούν οι πιθανές επιπτώσεις για την Ελλάδα.

 Δένδιας: Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ

Ήδη στο ΓΕΕΘΑ γίνονται από το πρωί συσκέψεις ώστε να συγκεντρωθούν και να αναλυθούν στοιχεία, για να υπάρξει αύριο μια πλήρης ενημέρωση του ΚΥΣΕΑ από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως μετέδωσε ο Κώστας Συμεωνίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Όσον αφορά την Οικονομία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, για την ώρα τουλάχιστον δεν φαίνεται κάτι δραματικό, εκτός και αν επικρατήσει το απόλυτο χάος στη Μέση Ανατολή.  Υπάρχει ωστόσο μια ανησυχία για αύξηση των μεταναστευτικών ροών, λόγω του πολέμου, κυρίως από την Αίγυπτο με την οποία η χώρα μας θα κοιτάξει να έρθει σε κάποια συμφωνία, ώστε να ελεγχθούν όσο γίνεται αυτές οι ροές.

Συναγερμός στην κυβέρνηση για τιμές πετρελαίου - μεταναστευτικό λόγω Ισραήλ

«Αερογέφυρα» Ελλάδας – Ισραήλ  

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη «αερογέφυρα» από την Ελλάδα στο Ισραήλ για τη μετάβαση εφέδρων του ισραηλινού στρατού.  

Νετανιάχου: Η συγκλονιστική ανάρτηση με ματωμένο παιδικό κρεβάτι  

Ήδη από την πρώτη μέρα της εισβολής της Χαμάς μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει πάνω από 20 με 30 πτήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το Ισραήλ, για τη μεταφορά περίπου 5.000 Ισραηλινών που διαμένουν στην Ελλάδα και που λόγω της επιστράτευσης πρέπει να παρουσιαστούν άμεσα ως έφεδροι για να πολεμήσουν. 

Μεταφορά εφέδρων Ισραήλ από την Ελλάδα

Μεταφορά εφέδρων Ισραήλ από την Ελλάδα 

Ακόμα και στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 του Ισραήλ επιστρατεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας για να μεταφέρει Ισραηλινούς εφέδρους. Είναι μια εικόνα που υπάρχει σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top