Συναγερμός στην κυβέρνηση για τιμές πετρελαίου - μεταναστευτικό λόγω Ισραήλ

Οι επιπτώσεις της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή στα πηγαδάκια της ΓΣ ΣΕΒ  

Στη σκιά των πολεμικών επιχειρήσεων ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα, στην Αθήνα επικρατεί ανησυχία για το ποιές μπορεί να είναι οι επιπτώσεις και στη χώρα μας από τη νέα εστία αστάθειας. Αυτή η κουβέντα κυριαρχεί και στα πηγαδάκια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, όπου μίλησε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Ισραήλ: Βρέχει φωτιά και ατσάλι – Το Star στη γραμμή πυρός στο Άσκελον 

Όπως ανέφερε ο πολιτικός σχολιαστής του Star, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση για το ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες ενός πολέμου για την Ελλάδα. Η πρώτη, εύκολη απάντηση είναι ότι θα υπάρξει μια νέα διαταραχή στη διεθνή ασφάλεια. 

Επίσης, αυτή η νέα κατάσταση μπορεί να φέρει  νέες μεταναστευτικές ροές από τη Γάζα προς την Τουρκία και μετά στην Ευρώπη ή απευθείας προς την Ευρώπη. 

Αυτό το ενδεχόμενο δεν παραγνωρίζεται από τη χώρα μας, γι' αυτό και θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο ως τις αρχές Δεκεμβρίου να έχει τελειώσει η νέα ευρωτουρκική συμφωνία για τις ροές.  

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ: «Προκαλούν λουτρό αίματος»!

Για την οικονομία, όλοι αναρωτιούνται αν ένας πόλεμος στη γειτονιά μας μπορεί να έχει κάποια επίπτωση, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να πει. 

Κυβερνητικές πηγές λένε ότι δεν βλέπουν κάποια δραματικά επίπτωση αυτή την ώρα, με δεδομένο ότι το Ισραήλ δεν είναι Ουκρανία τόσο ως προς την ενεργειακή όσο και ως προς την επισιτιστική διασταση, αλλά όλοι παρακολουθούν την εξέλιξη της τιμής του πετρελαίου που παρουσίασε ανοδικές τάσεις, αλλά χωρίς ως αυτή την ώρα να έχει «ξεφύγει». 

Μητσοτάκης στη ΓΣ του ΣΕΒ: Ανάπτυξη με σύγκλιση μισθών και κοινωνική δικαιοσύνη 

«Ο κύριος σκοπός της κυβέρνησής μας παραμένει η υψηλών ποιοτικών ρυθμών ανάπτυξη που θα ξεπερνά κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη έναρξη της συζήτησης με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στην ανοιχτή εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ  

Μητσοτάκης: «Οι πολίτες επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη ΝΔ»

«Η ανάπτυξη δεν έχει μόνο αμιγώς δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, τα οποία προσδιορίζονται από τα επίσημα στατιστικά, όπως αυτά προκύπτουν από την ΕΛΣΤΑΤ και την ευρωπαϊκή επιτροπή, πρέπει να είναι μια ανάπτυξη η οποία δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας, μια ανάπτυξη που οδηγεί στη σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς, μια ανάπτυξη που θα δίνει μεγάλη έμφαση στην έννοια της βιωσιμότητας και της πράσινης μετάβασης. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί τώρα και με μεγαλύτερη έμφαση η έννοια της ανθεκτικότητας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και επίσης η ανάπτυξη δεν μπορεί να αγνοεί τις κολοσσιαίες αλλαγές στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης , την επόμενη φάση της ψηφιακής αναβάθμισης η οποία αλλάζει τα πάντα στο πως αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με την τεχνολογία» ανέφερε.

Τριετίες: Βγήκε η εγκύκλιος – Οι μισθοί που αυξάνονται από 1/1/2024 

«Και βέβαια μια ανάπτυξη η οποία πρέπει να έχει ουσιαστικά έμπρακτα χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης, έτσι ώστε να μην διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, αλλά να μικραίνουν με βάση όλους τους δείκτες που χρησιμοποιούμε για να μετρήσουμε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει χωρίς να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top