Ισραήλ: Βρέχει φωτιά και ατσάλι – Το Star στη γραμμή πυρός στο Άσκελον 

Οι δραματικές στιγμές που μετέδωσε ο Άρης Λάμπος

Το Ισραήλ απαντά στα χτυπήματα της Χαμάς με έναν συνεχή βομβαρδισμό της Γάζας στην τέταρτη μέρα του πολέμου. Η Χαμάς απειλεί με μπαράζ επιθέσεων. Πριν από λίγη ώρα έστειλε τελεσίγραφο να εκκενωθεί η πόλη Ασκελόν.  Ο απεσταλμένος του Star  Άρης Λάμπος βρίσκεται στη γραμμή του πυρός και καταγράφει τις δραματικές στιγμές. Ρουκέτες χτυπούν σπίτια, άνθρωποι τρέχουν στα καταφύγια για να σωθούν κυριευμένοι από τον φόβο. 

Ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς - «Βροχή» ρουκετών στην Ασκελόν

Τελεσίγραφο στους κατοίκους της Άσκελον να εγκαταλείψουν την πόλη  

«Αυτήν την στιγμή ακούγονται οι ρουκέτες, είμαστε στο κέντρο της Ασκελόν προσπαθούμε να βρούμε καταφύγιο...  ακούσαμε τις εκρήξεις έξω. Αυτό είναι ένα από τα καταφύγια στον δρόμο» ανέφερε ο απεσταλμένος του Star στη δραματική περιγραφή του.   

Άσκελον: Η επίθεση με ρουκέτες που κατέγραψε το Star

Άσκελον: Η επίθεση με ρουκέτες που κατέγραψε το Star 

H Xαμάς χτύπησε την Ασκελόν ακριβώς στις 5. Ο «σιδερένιος θόλος απέκρουσε την επίθεση. 

Ισραήλ: Αποκαλύφθηκε νέα φρίκη στο κιμπούτς Κφαρ Αζά με πτώματα παιδιών

Η Χαμάς σφυροκόπησε ανελέητα τόσο την Ασκελόν όσο και την πόλη Ασντότ. Οι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν με τα αυτοκίνητα. Οι ρουκέτες διέλυσαν ένα αμάξι, με τον καμεραμάν του Star Ηλία Πότση να καταγράφει ον κρατήρα που έχει δημιουργηθεί στο πεζοδρόμιο, δίπλα σε σπίτια. 

Άσκελον: Το αποτύπωμα της ρουκέτας

Άσκελον: Το αποτύπωμα της ρουκέτας 

Μέσα στον κρατήρα φαίνεται ακόμα η ρουκέτα που είναι καρφωμένη. 

 

Άσκελον: Ο κρατήρας από τήν επίθεση με ρουκέτα

Άσκελον: Ο κρατήρας από τήν επίθεση με ρουκέτα  

Το πιο επικίνδυνο είναι τα θραύσματα που αφήνει η ρουκέτα και τα οποία τρυπάνε το μέταλλο. Μπορεί να φανταστεί κάποιος τι κάνουν στον άμαχο πληθυσμό. 

4 ρουκέτες έπεσαν σε σπίτι στην καρδιά της Ασκελόν, όπως επίσης κατέγραψε η κάμερα του Star, και διέλυσε την αυλή. Οι τοίχοι έχουν ανατιναχθεί. 

«Βρισκόμαστε στην καρδιά της Ασκελόν σε ένα από τα σπίτια που χτύπησε η ρουκέτα. Όπως βλέπετε χτύπησε στην πολυκατοικία αυτό είναι ένα από τα θραύσματα έχει προξενήσει μια πολύ μεγάλη ζημιά στους τοίχους. Έχουν εμφανιστεί οπλισμοί και παντού υπάρχουν συντρίμμια» ήταν η αγωνιώδης περιγραφή του Άρη Λάμπου από την πόλη της Άσκελον . 
Στα πλάνα φαίνεται μια ρουκέτα που έσκασε 300 μέτρα από το νοσοκομείο, στον καταιγισμό που ξεκίνησε στις 5 μ.μ. όπως είχε προειδοποιήσει η Χαμάς. 

Σώθηκαν στα καταφύγια 


Ο Άρης Λάμπος βρέθηκε σε ένα από τα σπίτια που διαλύθηκε από την έκρηξη. Η βόμβα έσπασε το παράθυρο, διέλυσε τα κουφώματα και ράγισε όλα τα τζάμια. 

Άσκελον: Ό,τι απέμεινε από την επίθεση με ρουκέτα σε σπίτι

Άσκελον: Ό,τι απέμεινε από την επίθεση με ρουκέτα σε σπίτι  

Ο άνθρωπος που μένει εδώ έχει τέσσερα παιδιά. Άκουσαν τις σειρήνες και προλάβαν να έρθουν στο καταφύγιο, μπήκαν μέσα και κατάφεραν να προστατευτούν. Την ώρα που η οικογένεια βρισκόταν εδώ, το σπίτι τους διαλυόταν από τις ρουκέτες. 

Ρουκέτες διέλυσαν το νοσοκομείο στην Άσκελον  

Στα πλάνα του Star φαίνεται ό,τι απέμεινε από την μονάδα εντατικής στο νοσοκομείο Μπαρζελάι στην Άσκελον,  15χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας. Δύο ρουκέτες έπεσαν στο σημείο όπου λίγο πριν υπήρχαν άνθρωποι τους οποίους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Ο απεσταλμένος του Star στο νοσοκομείο στην Άσκελον που δέχθηκε επίθεση με ρουκέτα    

Ο απεσταλμένος του Star στο νοσοκομείο στην Άσκελον που δέχθηκε επίθεση με ρουκέτα  

Εγκλωβισμένα στα καταφύγια τα μικρά παιδιά 

Σε κάθε τηλεόραση παίζουν ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές προκειμένου να βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί. Θα σας δείξουμε τώρα αυτό το ειδικό δωμάτιο το οποίο είναι το καταφύγιό τους έχει μεταλλική πόρτα μέσα παχύς τοίχος από τσιμέντο και ειδικές κατασκευές για να φιλτράρεται ο αέρας αν υπάρξει χημική επίθεση. 

Ισραήλ: Δέχθηκε ομοβροντία ρουκετών και από τον νότιο Λίβανο   

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, έχω μικρά παιδιά, κοιμούνται εδώ... Τα παιδιά είναι συνεχώς στο καταφύγιο... είναι κλεισμένα σε αυτό το δωμάτιο. Αυτό το παράθυρο είναι ατσάλι. Υπάρχει οδηγία για κάθε καινούριο διαμέρισμα να έχει τέτοιο δωμάτιο» δηλώνει κάτοικος της περιοχής.  

Bρίσκονται σε ετοιμότητα, προμηθεύονται τρόφιμα και καύσιμα 

Στα βενζινάδικα του Ισραήλ επικρατεί το αδιαχώρητο. Δείτε πόσα αυτοκίνητα βρίσκονται εδώ καθώς έχουν οδηγίες να γεμίσουν τα ντεπόζιτα σε περίπτωση που έρθει μια καινούρια επίθεση από την Χαμάς. 
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Έχουμε οδηγίες και πρέπει να τις ακολουθήσουμε. Να εφοδιαστούμε φαγητό και να φουλάρουμε καύσιμα» δηλώνει Ισραηλινός.   
Οι πολίτες σχηματίζουν μεγάλες ουρές στα σούπερ μάρκετ. Φοβούνται για ελλείψεις σε απαραίτητες προμήθειες.

Άρης Λάμπος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star:  Οι σειρήνες ήχησαν και πάλι στο Τελ Αβίβ. 

«Οι δρόμοι ερήμωσαν. Όλοι παραμένουν τρομοκρατημένοι στα σπίτια τους» μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση ο Άρης Λάμπος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από το δοκιμαζόμενο Άσκελον. Όπως εξήγησε πρόκειται για μια μεγάλη πόλη, όπως ο Βόλος 132.000 κατοίκων.

Ο Άρης Λάμπος  live  από την Άσκελον στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Ο Άρης Λάμπος  live  από την Άσκελον στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Μόλις ήχησαν οι σειρήνες και ενεργοποιήθηκαν οι προειδοποιήσεις στην εφαρμογή των κινητών τηλεφώνων, ξεκίνησε η κόλαση πυρός.
Ακόμη και τα θραύσματα από τα αντιαεροπορικά πυρά της «ομπρέλας» είναι επικίνδυνα, ανάλογα με το πού θα πέσουν.     

Ισραήλ: Το video με τη συγκλονιστική περιγραφή του Άρη Λάμπου των δραματικών στιγμών στην Άσκελον, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα         

Οι κάτοικοι όταν δεν προλαβαίνουν να μπουν στα καταφύγια σπεύδουν να μπουν σε σιδερένια κουτιά, με άγνωστους ανθρώπους που βρίσκονταν κι αυτοί στον δρόμο.

Ο απεσταλμένος του Star πάντως επισήμανε ότι αρκετοί κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λέγοντας ότι «δε θα παίξουν το παιχνίδι της Χαμάς».        

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top