Ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς - «Βροχή» ρουκετών στην Ασκελόν

Επίθεση κατά του Ισραήλ και από τον Λίβανο!

Ανταπόκριση του απεσταλμένου του Star Άρη Λάμπου από το Ισραήλ

Η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς εξαπολύει μπαράζ ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά της νότιας παράκτιας ισραηλινής πόλης Ασκελόν. 

Ισραήλ: Τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και γιατί τώρα;

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, από τις ρουκέτες επλήγη ένα ξενοδοχείο στην πόλη αυτή. Σειρήνες ηχούν εκεί και σε γειτονικές περιοχές. 

 

 

 

 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο Αμπού Ουμπάιντα,  της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, προειδοποίησε τους κατοίκους του Ασκελόν, στη μεθόριο του Ισραήλ με την Λωρίδα της Γάζας, ότι έχουν προθεσμία μέχρι τις 17.00 για να εγκαταλείψουν την πόλη.

Ισραήλ: Ομοβροντία ρουκετών και από τον νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ 

Αναφορές για ομοβροντία ρουκετών το απόγευμα από το νότιο Λίβανο προς το Ισραήλ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απαντά με πυρά πυροβολικού σε ρουκέτες που εκτοξεύονται από τον Λίβανο. 

Μια πηγή ασφαλείας τόνισε ότι ο βομβαρδισμός έγινε από παλαιστινιακές φατρίες. Μια δεύτερη πηγή ανέφερε ότι βομβαρδισμοί έπληξαν τη νότια περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν οι ρουκέτες.

Σειρήνες ηχούν στο βόρειο Ισραήλ, ανέφεραν με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter) οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Δύο ανώτερα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές        

Δύο μέλη της πολιτικής ηγεσίας της Χαμάς σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές στη Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ένας αξιωματούχος της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης. 

Πρόκειται για τους Τζαουάντ Αμπού Σαμάλα και Ζακάρια Αμπού Μααμάρ. 

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι σκότωσε τον Αμπού Σαμάλα και τον Αμπού Μααμάρ σε επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

«Πράσινο φως» για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ισραήλ

Το πράσινο φως για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ισραήλ άναψαν στο μεταξύ οι κυβερνητικοί εταίροι του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ισραήλ: Εντοπίστηκαν 1.500 νεκροί μαχητές της Χαμάς

'Ολοι οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού του Νετανιάχου ενέκριναν σήμερα πρόταση για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος ώστε να συμπεριλάβει πολιτικούς της ισραηλινής αντιπολίτευσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος Λικούντ.

Νωρίτερα, μέλος της κυβέρνησης Νετανιάχου, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ, ζήτησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. «Εκτακτη κυβέρνηση εθνικής ενότητας τώρα!», γράφει στην ανάρτησή του.

Μετά την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο και τις προετοιμασίες στο Ισραήλ για τη διαχείριση μίας μακροχρόνιας πολεμικής σύρραξης, ορισμένα κεντροαριστερά κόμματα του Ισραήλ προσφέρθηκαν να ενταχθούν στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

Ισραήλ: Η συγκλονιστική selfie ζευγαριού που κρυβόταν για να γλιτώσει

Χαμάς: Δε θα διαπραγματευτούμε για τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους μέχρι να τελειώσει η μάχη

Η Χαμάς δια του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της διαμυνήει ότι δε θα διαπραγματευτεί την τύχη των αιχμαλώτων με τις αρχές του Ισραήλ, μέχρι να τελειώσουν οι μάχες.

Ειδικότερα ο Ismail Haniyeh ξεκαθάρισε: «Ενημερώσαμε όλα τα μέρη που επικοινώνησαν μαζί μας σχετικά με τους κρατούμενους του εχθρού τους οποίους αιχμαλώτισε η αντίσταση ότι ο ''φάκελος'' αυτός δεν θα ανοίξει πριν από το τέλος της μάχης».

Το Ισραήλ εκτιμά ότι η Χαμάς έχει υπό την ομηρεία της 100 έως 150 άτομα που απήχθησαν από το νότιο Ισραήλ όταν ξεκίνησε η επίθεση.

ΟΗΕ: Απαγορεύεται πλήρης αποκλεισμός της Γάζας

Βομβαρδισμοί στη Ράφα, στα σύνορα Αιγύπτου - Γάζας

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν νωρίτερα την περιοχή του συνοριακού περάσματος της Ράφα ανάμεσα στην Λωρίδα της Γάζας και την Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο την λειτουργία του μοναδικού σημείου διέλευσης από και προς τον παλαιστινιακό θύλακα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της διοίκησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο βομβαρδισμός προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του περάσματος της Ράφα και ότι το αιγυπτιακό προσωπικό του συνοριακού σταθμού ειδοποίησε τους Παλαιστίνιους συναδέλφους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις.

Παρόμοιο περιστατικό προκάλεσε χθες μερική διακοπή της λειτουργίας του σταθμού της Ράφα, ωστόσο πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι η πρόσβαση για τους ταξιδιώτες και τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις είχε αποκατασταθεί σήμερα το πρωί.

Η Ράφα είναι το μόνο σημείο διέλευσης από τη Λωρίδα της Γάζας προς τη Χερσόνησο του Σινά. Η πρόσβαση ελέγχεται αυστηρά στο πλαίσιο του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί από την Αίγυπτο και το Ισραήλ στην κυκλοφορία προσώπων και αγαθών από τη Γάζα.

ΟΗΕ: Απαγορεύεται ο πλήρης αποκλεισμός της Γάζας

Σήμερα, ο ισραηλινός στρατός αναθεώρησε σύσταση που απευθύνθηκε από ισραηλινό στρατιωτικό εκπρόσωπο σύμφωνα με την οποία οι Παλαιστίνιοι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα πρέπει να κατευθυνθούν προς την Αίγυπτο.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top