Ισραήλ: «Είδα τη φίλη μου να πεθαίνει» - Σοκάρουν μαρτυρίες από το φεστιβάλ

Οι ιστορίες ανθρώπων από Ισραήλ και Γάζα που ζουν τη φρίκη του πολέμου

Το φεστιβάλ μουσικής Supernova που γινόταν κοντά στα σύνορα Γάζας - Ισραήλ βάφτηκε με το αίμα εκατοντάδων νέων ανθρωπων. Οι τρομοκράτες της Χαμάς φαίνεται ότι μπήκαν με σχέδιο, με σκοπό να σκοτώσουν Εβραίους, όνειρα και ελπίδες. 260 άτομα δολοφονήθηκαν, πολλοί βασανίστηκαν, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των παιδιών που πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Οι μαρτυρίες των επιζώντων για το χρονικό της φρικιαστικής επίθεσης ειναι συγκλονιστικές.

Ισραήλ: Το χρονικό της φρίκης στο φεστιβάλ Supernova

Ήταν 6 το πρωί του Σαββάτου, όταν πάνω από 4.000 νέοι διασκέδαζαν για την ενότητα και την αγάπη. Ανάμεσά τους και η 30χρονη tattoo artist Shani Louk. Ο πλανήτης συγκλονίστηκε με το βίντεο που τη δείχνει νεκρή σε καρότσα οχήματος της Χαμάς, όμως η μητέρα της πιστεύει ότι είναι ακόμα κάπου ζωντανή, αλλά τραυματισμένη. 

Ισραήλ: Η τραγική ιστορία της Shani - Περιέφεραν το πτώμα της ως τρόπαιο

Ισραήλ: Η 30χρονη Γερμανίδα στο φεστιβάλ, λίγο πριν την επίθεση της Χαμάς

Η 30χρονη Γερμανίδα στο φεστιβάλ, λίγο πριν την επίθεση της Χαμάς

Ανάμεσα στους ανθρώπους που που βρέθηκαν στο φεστιβάλ και κατάφερε να σωθεί είναι η Γκίλι Γιόσκοβιτς. Είχε πάει με την 39χρονη φίλη της, Ρόμι Έλι Μπερνάτ και μητέρα τριών παιδιών στο φεστιβάλ για να πουλήσουν ρούχα. Η μία κατάφερε να ξεφύγει από τους ακραίους ισλαμιστές, η άλλη όχι.

Είδα τη φίλη μου να πεθαίνει. Την είδαι με τη σφαίρα στο στομάχι. Ερχόντουσαν σφαίρες από παντού,, οπότε δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα.

Ισραήλ: Φίλες διασκεδάζουν πριν τη σφαγή στο φεστιβάλ

Οι δύο φίλες χορεύουν και διασκεδάζουν στο φεστιβάλ, λίγες ώρες πριν το μακελειό από τη Χαμάς / Φωτογραφίες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ισραήλ: Πώς το φεστιβάλ αγάπης και ενότητας έγινε σφαγή

Το πάρτι ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής σε μια αγροτική περιοχή δίπλα στα σύνορα Γάζας - Ισραήλ, στην έρημο 

Στις 6 και μισή το πρωί, όπως φαίνεται σε βίντεο του Tik Tok, εμφανίστηκαν στον ουρανό μαύρα σύννεφα. Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι στο φεστιβάλ αγνόησαν την εικόνα και συνέχισαν να χορεύουν.

Ισραήλ: Η συγκλονιστική selfie ζευγαριού που κρυβόταν για να γλιτώσει

Σε βίντεο έχει καταγραφεί ένας άνδρας που κοιτάζει τον ουρανό. Μέχρι να κάνει ζουμ και δει να drone και αλεξιπτωτιστές της Χαμάς, το ρεύμα κόπηκε, η μουσική σταμάτησε και οι τρομοκράτες με φορτηγά και τζιπ, γεμάτοι αυτόματα όπλα, εισέβαλαν μανιασμένοι στον χώρο.

Μέσα σε 30 λεπτά, οι τρομοκράτες εμφανίστηκαν από παντού. Εκατοντάδες τρομοκράτες άρχισαν να πυροβολούν όσους προσπάθησαν να διαφύγουν. Bασάνισαν, εξευτέλισαν και απήγαγαν όσους δεν πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Ισραήλ: Η στιγμή της επίθεσης στο ρέιβ φεστιβάλ

Η στιγμή της επίθεσης στο ρέιβ φεστιβάλ

Ένας άνδρας κρύφτηκε σε αυτοκίνητο, προσποιούμενος τον νεκρό. Όμως έκανε το λάθος να κουνηθεί και οι τρομοκράτες τον εκτέλεσαν. Ένας άλλος, ο Σαχάρ μπεν Σέλα, σώθηκε γιατί καλύφθηκε από τα πτώματα των νεκρών φίλων του. Σοκαρισμένος περιέγραψε τον εφιάλτη: 

Στεκόμουν στον τοίχο, στη δεύτερη σειρά ανθρώπων και η χειροβομβίδα έπεσε στους μπροστινούς. Aυτοί ήταν που χτυπήθηκαν κι αυτό ήταν που μας έσωσε... Δεν υπήρχε κάπου να τρέξεις, 30 άτομα κρυβόμασταν στο καταφύγιο.

Για πολλούς, το μαζικό χτύπημα στο φεστιβάλ μόνο τυχαίο δεν ήταν. Οι ισλαμιστές ήθελαν εβραϊκό αίμα. Κυνηγούσαν με τα αυτόματα τον κόσμο παντού και στα χωράφια.

Ισραήλ: Άνθρωποι που βρίσκονταν στο φεστιβάλ πριν την επίθεση της Χαμάς τρέχουν να σωθούν

Άνθρωποι που βρίσκονταν στο φεστιβάλ πριν την επίθεση της Χαμάς τρέχουν να σωθούν

Πόλεμος Ισραήλ: Οι τραγικές ιστορίες ανθρώπων και από τις δύο πλευρές

Το σκληρό πρόσωπο του πολέμου βιώνουν οι αθώοι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές. Κάτοικοι της Γάζας και Ισραηλινοί κλαίνε τα νεκρά παιδιά τους, που είναι τα αθώα θύματα αυτής της φρίκης.

Μια οικογένεια που ζούσε στο κιμπούτς Νιρ Οζ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας ξεκληρίστηκε. Οι αμετανόητοι τρομοκράτες δεν έδειξαν έλεος ούτε στα τρία μικρά παιδιά της οικογένειας, που δολοφονήθηκαν και αυτά.

Αυτη ειναι η τελευταια φωτογραφια της οικογενιας Κεντεμ το βραδυ πριν σκοτωθουν απο τη χαμας, Ζουσαν στο κιμπούτς Νιρ Οζ κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, οι αμετανοητοι τρομοκρατες δεν εδειξαν ελεος ουτε στα 3 μικρα παιδια της οικογενειας.

Οι τραγικές ιστορίες ανθρώπων από τη Γάζα και το Ισραήλ που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Η χθεσινή νύχτα ήταν η χειρότερη που έχουμε περάσει ποτέ. Βομβάρδιζαν παντού γύρω μας. Ξεχάστε το Ισλάμ, τον Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό. Πού είναι η ανθρωπιά;», φωνάζει με σπαραγμό μια μητέρα από τη Γάζα.

Σοκαριστική είναι και η περιγραφή μιας κοπέλας που είδε τη γιαγιά της νεκρή, μέσα σε μια λίμνη αίματος, μέσα από βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook: 

«Άνοιξα το κινητό μου και είδα τη μεγαλύτερη τραγωδία. Η γιαγιά μου ήταν στο πάτωμα του σπιτιού της σκοτωμένη, σε βίντεο. Όλο το πάτωμα ήταν γεμάτο με το αίμα της γιαγιάς μου. Οι τρομοκράτες πήραν το κινητό της, βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία της και το ανέβασαν στον λογαριασμό της στο facebook», είπε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top