Ταυτότητες: Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ 

Τι απαντούν οι Βρυξέλλες για τα «τσιπάκια» και τα δεδομένα τους

Τι ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης με τις νέες ψηφιακές ταυτότητες, καθώς 17 χώρες της ΕΕ έχουν ήδη κάποιο είδος ηλεκτρονικής ταυτότητας, αλλά μόλις ένα μικρό ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών μπορούν να τη χρησιμοποιούν σε διασυνοριακό επίπεδο, μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες, Μαρία Ψαρά. 

Τρέχουν να ανανεώσουν τις παλιές ταυτότητες - Πότε έρχονται οι νέες

Όπως ανέφερε, ο τελευταίος λόγος (της μη συμβατότητας) οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφασίσει το 2021 τον συντονισμό ώστε οι ταυτότητες αυτές να είναι συμβατές σε όλη την Ευρώπη. Σε αυτό συμφώνησαν επί της αρχής και τα 27 κράτη-μέλη μόλις τον περασμένο Ιούνιο και πλέον κάθε κράτος-μέλος θα πρέπει να εκδώσει τα νέα δελτία ταυτότητας με συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές.  

Στην Ελλάδα, η νέα ταυτότητα θα είναι διαθέσιμη από το 2027 και αναμένεται να είναι συνδεδεμένη με διάφορα στοιχεία.  Οι Βρυξέλλες λένε ότι αυτές οι ταυτότητες θα είναι ένα εργαλείο στα χέρια των πολιτών και θα βοηθάει από τις συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες και τις τράπεζες, μέχρι με γιατρούς και εταιρείες κοινής ωφέλειας. 

Τι είναι το ψηφιακό ευρώ και πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει

Η απάντηση για το πού θα χρησιμεύει το τσιπάκι 

Στην ερώτηση για τα «τσιπάκια», οι αρμόδιοι από τις Βρυξέλλες απαντούν ότι ήδη το κινητό μας τηλέφωνο ή το δίπλωμα οδήγησης έχουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία! 

Νέες ταυτότητες: Τι απαντούν στην ΕΕ για το τσιπάκι

Νέες ταυτότητες: Τι απαντούν στην ΕΕ για το τσιπάκι  


Νέες ταυτότητες από Σεπτέμβριο – Το κόστος και η διάρκεια ισχύος

Πάντως, η ταυτότητα θα αποτελεί μέρος αυτού που η Κομισιόν ονομάζει «Πορτοφόλι Ευρωπαίου πολίτη» και στο οποίο ήδη γίνονται τεχνικοί έλεγχοι για να ολοκληρωθεί έως το 2030. 

Ωστόσο, το πορτοφόλι αυτό δε θα είναι υποχρεωτικό και ο κάθε πολίτης θα μπορεί να επιλέγει ποια στοιχεία του θα συνδέονται με αυτό. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top