Μόσχα: Νεκρός ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε συντριβή αεροσκάφους

«Σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών στη Ρωσία»

Ιδιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη βόρεια της Μόσχας με πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι νεκροί και οι δέκα επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το BBC, ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ήταν στη λίστα των επιβατών.

Πριγκόζιν: Από πωλητής hot dog, δεξί χέρι του Πούτιν

Λίγες ώρες αργότερα, πηγή προσκείμενη στη Wagner επιβεβαίωσε τον θάνατο του Πριγκόζιν. «Ο επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ, ήρωας της Ρωσίας, ένας αληθινός πατριώτης, ο Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών στη Ρωσία», ανέφερε σε ανάρτηση του «Grey Zone», λογαριασμού στην πλατφόρμα Telegram ο οποίος πρόσκειται στη Wagner και δημοσίευε κατά καιρούς βιντεοσκοπημένα μηνύματα του αρχηγού της εταιρίας μισθοφόρων.

«Ακόμη και στην κόλαση θα είναι ο καλύτερος! Ζήτω η Ρωσία!», καταλήγει η σχετική ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφία του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

O αρχηγός της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν - (Sergei Ilnitsky/Pool via AP, File)

O αρχηγός της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν - (Sergei Ilnitsky/Pool via AP, File)

Οκτώ πτώματα έχουν περισυλλεγεί στο σημείο όπου συνετρίβη σήμερα ιδιωτικό αεροσκάφος με 10 επιβαίνοντες, στα ονόματα των οποίων περιλαμβάνεται αυτό του αρχηγού της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων. Σύμφωνα με το RIA, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο σημείο της συντριβής συνεχίζονται.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι 10 άνθρωποι επέβαιναν στο ιδιωτικό αεροπλάνο Embraer Legacy, επτά επιβάτες  και τριμελές πλήρωμα, που ταξίδευε από τη Μόσχα με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Τα συνεργεία διάσωσης ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος είναι νεκροί.

Βίντεο, των οποίων η γνησιότητα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επί του παρόντος, μεταδόθηκαν σε αρκετά κανάλια στο Telegram που ισχυρίζονται ότι συνδέονται με τη Βάγκνερ, και δείχνουν συντρίμμια να φλέγονται σε ένα χωράφι ή στιγμιότυπο πτώσης αεροσκάφους.
 

Ρωσία: «Πόλεμος» Πούτιν με τον αρχηγό της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner

Ο άλλοτε έμπιστος του Πούτιν, ο οποίος προσπάθησε να τον ανατρέψει στις 24 Ιουνίου, είχε βρει καταφύγιο για λίγο χρονικό διάστημα στη Λευκορωσία. Πριν από λίγες ώρες, έκανε την τελευταία του εμφάνιση, μέσω βίντεο, από την Αφρική. Σε ένα ερημικό τοπίο, ο 62χρονος Πριγκόζιν έλεγε ότι εργάζεται για να «κάνει τη Ρωσία ακόμη μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους και την Αφρική ακόμα πιο ελεύθερη».

Ουκρανία: «Μήνυμα του Πούτιν στις ρωσικές ελίτ» η συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία

Η συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία, με το όνομα του αρχηγού της Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν να περιλαμβάνεται στη λίστα επιβατών, είναι ένα «μήνυμα» που στέλνει ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν στις ρωσικές ελίτ, δήλωσε σήμερα σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

«Η θεαματική εξόντωση του Πριγκόζιν και της διοίκησης της Βάγκνερ δύο μήνες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματός (τους) είναι ένα μήνυμα του Πούτιν προς τις ρωσικές ελίτ ενόψει των εκλογών του 2024», δήλωσε σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Χ ο Μιχαήλο Ποντολιάκ, εκτιμώντας ότι ο «Πούτιν δε συγχωρεί κανέναν». «Προσοχή! Προδοσία ίσον θάνατος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΗΠΑ: Ο θάνατος του Πριγκόζιν «δε θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν» 

Ο θάνατος του επικεφαλής της εταιρίας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν σε αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στη Ρωσία «δε θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν» εάν επιβεβαιωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Έχουμε δει τις σχετικές αναφορές. Εάν επιβεβαιωθεί (ο θάνατος του Πριγκόζιν), δε θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν», δήλωσε η Έντριεν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top