Βραζιλία: Νιγηριανοί λαθρεπιβάτες επέζησαν 14 μέρες πάνω σε πηδάλιο πλοίου

Οι Νιγηριανοί που διέσχισαν τον Ατλαντικό και διασώθηκαν, ζουν από θαύμα

Τέσσερις Νιγηριανοί λαθρεπιβάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους με προορισμό την Ευρώπη, κατέληξαν να διασωθούν στη Βραζιλία από τις αρχές, αφού διέσχισαν τον Ατλαντικό σε ένα μικρό χώρο ανάμεσα στο κύτος και το πηδάλιο ενός φορτηγού πλοίου και ξέμειναν τη 10η ημέρα από τροφή και νερό.

Titan: Η OceanGate μετά τον Τιτανικό στρέφεται στην... Αφροδίτη

Κατάφεραν να επιβιώσουν ακόμα τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, πίνοντας θαλασσινό νερό, προτού διασωθούν από την ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας στο νοτιοανατολικό λιμάνι της Βιτόρια.

Το απίστευτο ταξίδι που έκαναν, αψηφώντας τον θάνατο και διαπλέοντας μια απόσταση 5.600 χιλιομέτρων, αποτυπώνει τα ρίσκα που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν οι μετανάστες προκειμένου να έχουν την ελπίδα σε μια καλύτερη ζωή.

«Ήταν μια τρομερή εμπειρία για μένα», δήλωσε ο 38χρονος Θανκγκόντ Οπεμίπο Μάθιου Γέγε, ένας από τους τέσσερις Νιγηριανούς, σε συνέντευξη που έδωσε από ξενώνα της εκκλησίας στο Σάο Πάολο. «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν ήταν εύκολο. Έτρεμα, φοβόμουν τόσο πολύ. Αλλά είμαι εδώ».

Τέσσερις Νιγηριανοί λαθρεπιβάτες, διασώθηκαν στη Βραζιλία από τις αρχές, αφού διέσχισαν τον Ατλαντικό σε ένα μικρό χώρο ανάμεσα στο κύτος και το πηδάλιο ενός εμπορικού πλοίου / Φωτογραφία unspash

Η ανακούφισή τους ότι σώθηκαν σύντομα αντικαταστάθηκε από έκπληξη. Οι τέσσερις άνδρες δήλωσαν ότι ήλπιζαν να φθάσουν στην Ευρώπη και έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν ότι τελικά έφθασαν στην άκρη πλευρά του Ατλαντικού, στη Βραζιλία. Δύο από τους άνδρες επέστρεψαν έκτοτε στη Νιγηρία ύστερα από δικό τους αίτημα, ενώ ο Γέγε και ο 35χρονος Ρόμαν Εμπιμένε Φράιντεϊ έκαναν αίτηση για άσυλο στη Βραζιλία.

«Προσεύχομαι η κυβέρνηση της Βραζιλίας να με λυπηθεί», δήλωσε ο Φράιντεϊ, που είχε ήδη αποπειραθεί άλλη μία φορά να φύγει από τη Νιγηρία με πλοίο αλλά συνελήφθη από τις αρχές εκεί.

Νέα χημειοθεραπεία μπορεί να «σκοτώσει» συμπαγείς καρκινικούς όγκους

Ο Γέγε, ιερέας σε πεντηκοστιανή εκκλησία στο κρατίδιο Λάγκος, είπε ότι η φάρμα του όπου παρήγε αραχιδέλαιο και φοινικέλαιο καταστράφηκε από τις πλημμύρες φέτος, με αποτέλεσμα ο ίδιος και η οικογένειά του να μείνουν άστεγοι. Ελπίζει ότι τώρα θα μπορέσουν να τον ακολουθήσουν στη Βραζιλία.

«Ίσως, αν σε πιάσουν, να σε πετάξουν στο νερό», είπε ο ένας άνδρας. «Άρα μάθαμε να μην κάνουμε καθόλου θόρυβο». Το να περάσουν δύο εβδομάδες σε απόσταση αναπνοής από τα νερά του Ατλαντικού ήταν επικίνδυνο εγχείρημα.

Για να μην πέσουν στο νερό, ο Φράιντεϊ δήλωσε ότι οι άνδρες είχαν στήσει πρόχειρα ένα δίχτυ γύρω από το πηδάλιο και δέθηκαν σε αυτό με ένα σκοινί. Όταν κοιτούσε προς τα κάτω, είπε ότι μπορούσε να δει «μεγάλα ψάρια, σαν φάλαινες και καρχαρίες».

Λόγω του περιορισμένου χώρου και του θορύβου της μηχανής, ο ύπνος τους ήταν σπάνιος και επικίνδυνος. «Χάρηκα πολύ όταν μας έσωσαν», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top