Titan: Η OceanGate μετά τον Τιτανικό στρέφεται στην... Αφροδίτη

Θέλει να στείλει 1.000 ανθρώπους να ζήσουν εκεί

Ο συνιδρυτής της OceanGate και χρηματοδότης του βαθυσκάφους Titan, όπου πρόσφατα είδαμε να χάνεται όλο το πλήρωμα, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει το ναυάγιο του Τιτανικού, Γκιγιέρμο Σόνλαϊν, θέλει να επιχειρήσει να στείλει 1.000 ανθρώπους να ζήσουν στην ατμόσφαιρα του πλανήτη Αφροδίτη έως το 2050! 

Υποβρύχιο Titan: «Άκουγαν μουσική στο απόλυτο σκοτάδι πριν πεθάνουν»

Αν και ο Σόνλαϊν αποχώρησε από την OceanGate πριν από 10 χρόνια, συνέχισε να διατηρεί μειοψηφικό μερίδιο. Η τραγωδία με το βαθυσκάφος προκάλεσε ερωτήματα και ανησυχίες για την προσέγγιση της OceanGate σε ό,τι αφορά την καινοτομία και, κυρίως, την ασφάλεια. 

Η ατμόσφαιρά της Αφροδίτης είναι γεμάτη διοξείδιο του άνθρακα, η θερμοκρασία της επιφάνειάς υπερβαίνει το σημείο τήξης του μολύβδου και πυκνά και τοξικά νέφη από θειικό οξύ καλύπτουν όλο τον πλανήτη / Φωτογραφία unspalsh

Παρόλα αυτά, ο επιχειρηματίας θέλει να προχωρήσει στο επόμενο εγχείρημά του, αφού όπως υποστηρίζει: «Η ανθρωπότητα οφείλει να συνεχίσει να ωθεί τα όρια της καινοτομίας». 

Έτσι, όσον αφορά στην προσπάθεια του Σόνλαϊν να επιχειρήσει να στείλει 1.000 ανθρώπους να ζήσουν στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης μέχρι το 2050, υποστηρίζει ότι δεν είναι τόσο τρελό όσο ακούγεται. «Νομίζω ότι είναι λιγότερο φιλόδοξο από το να βάλεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην επιφάνεια του Άρη μέχρι το 2050», δηλώνει στο Insider.

Η Αφροδίτη δεν είναι ιδανικό μέρος για να ζήσουν οι άνθρωποι

Αν και συχνά αποκαλείται «δίδυμος πλανήτης της Γης», η Αφροδίτη δεν φαίνεται να είναι το ιδανικό μέρος για να ζήσουν οι άνθρωποι, αφού είναι ο θερμότερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος. Κάτι που επισημαίνει ότι γνωρίζει και ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Ο συνιδρυτής της OceanGate, Γκιγιέρμο Σόνλαϊν, θέλει να επιχειρήσει έως το 2050 να στείλει 1.000 ανθρώπους να ζήσουν στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης 

Η ατμόσφαιρά της Αφροδίτης είναι γεμάτη διοξείδιο του άνθρακα, η θερμοκρασία της επιφάνειάς υπερβαίνει το σημείο τήξης του μολύβδου και πυκνά και τοξικά νέφη από θειικό οξύ καλύπτουν όλο τον πλανήτη. Η ατμοσφαιρική του πίεση είναι συντριπτική, περισσότερο από 90 φορές από εκείνη της Γης, σύμφωνα με τη NASA.

Υποβρύχιο Titan: Απέμειναν μόνο συντρίμμια και ανθρώπινα λείψανα

Παρόλα αυτά, ο Σόνλαϊν δεν βλέπει γιατί η ανθρωπότητα δεν πρέπει να προσπαθήσει να ζήσει στον συγκεκριμένο πλανήτη: «Εάν μπορούσε να σχεδιαστεί ένας διαστημικός σταθμός για να αντέχει το θειικό οξύ στα σύννεφα, υποστηρίζει ο Σόνλαϊν, τότε εκατοντάδες έως χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν κάποια μέρα να ζήσουν στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top