Υποβρύχιο Titan: «Άκουγαν μουσική στο απόλυτο σκοτάδι πριν πεθάνουν»

Τα τελευταία λεπτά ζωής των πέντε στο μοιραίο υποβρύχιο

Eικόνες από τα συντρίμμια του Titan / Video AP

Οι πέντε επιβάτες του μοιραίου υποβρυχίου Titan πιθανότατα πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές ακούγοντας μουσική στο απόλυτο σκοτάδι και βλέποντας θαλάσσια πλάσματα που φωσφορίζουν στον βυθό, αποκάλυψε συγγενής θυμάτων.

Υποβρύχιο Titan: Απέμειναν μόνο συντρίμμια και ανθρώπινα λείψανα

Όπως είπε η Κριστίν Νταγούντ, σύζυγος του Πακιστανού επιχειρηματία Σαχζάντα Νταγούντ και μητέρα του 19χρονου Σουλεμάν Νταγούντ που χάθηκαν στα βάθη του Ωκεανού, οι επιβάτες του μοιραίου υποβρυχίου Titan πιθανότατα πέρασαν τις τελευταίες τους στιγμές στο απόλυτο σκοτάδι ακούγοντας την αγαπημένη τους μουσική.

Στο βαθυσκάθος Titan βρήκαν τραγικό θάνατο και οι πέντε επιβάτες / Φωτογραφία AP

Νέες πληροφορίες για τις τελευταίες στιγμές των πέντε επιβατών στο μοιραίο βαθυσκάθος Titan  / Φωτογραφία AP

Άρχισαν την κατάδυσή τους προς τα συντρίμμια του Τιτανικού στις 8 το πρωί της 18ης Ιουνίου. Μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση, στις 9.45 π.μ., χάθηκε η επαφή με το μητρικό σκάφος.

Όσοι επέβαιναν στο πλοίο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Στόκτον Ρας, ο Γάλλος ειδικός του Τιτανικού Πιέρ-Ανρί Ναρζολέ, ο 58χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ και ο πατέρας και γιος Σαχζάντα Νταγούντ 48 ετών, και Σουλεμάν 19 ετών, πιθανότατα σκοτώθηκαν ακαριαία, χωρίς να έχουν ιδέα τι συνέβαινε.

 οι πέντε επιβάτες του Titan

 Oι πέντε επιβάτες του μοιραίου Titan - Πατέρας και γιος, Σαχζάντα Νταγούντ 48 ετών, και Σουλεμάν 19 ετών, διακρίνονται κάτω δεξιά 

Titan: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του μοιραίου υποβρυχίου

Η Κριστίν Νταγούντ, σύζυγος του Σαχζάντα και μητέρα του Σουλεμάν είπε στους New York Times για την προετοιμασία των πέντε επιβατών.

 Όσοι ετοιμάζονταν να πάρουν μέρος στην αποστολή με το Τitan έπρεπε να φορέσουν χοντρές κάλτσες καθώς μπορούσαν να κρυώσουν στα βάθη της θάλασσας και να ακολουθήσουν μια «δίαιτα χαμηλών λιπαρών» την ημέρα πριν από την κατάδυση, χωρίς καφέ το πρωί.

Οι επιβάτες κλήθηκαν επίσης να «φορτώσουν» την αγαπημένη τους μουσική, για να παίξει μέσω ενός ηχείου Bluetooth - αν και ο Ρας απαγόρευσε τη μουσική κάντρι.

Τους προειδοποίησαν επίσης ότι η κατάδυση θα γινόταν στα σκοτεινά, επειδή οι προβολείς θα ήταν κλειστοί για εξοικονόμηση ενέργειας για τη στιγμή που θα κατέβαιναν στον βυθό της θάλασσας. Ωστόσο, τους είπαν ότι πιθανότατα θα έβλεπαν πλάσματα που φωσφορίζουν στο βυθό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top