Τραγωδία στη Βαλτική: 7χρονος έπεσε από πλοίο- Η μάνα πήδηξε να τον σώσει

Πνίγηκαν και οι δύο - Το παιδί έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων

Τραγωδία στη Βαλτική: 7χρονος έπεσε από πλοίο και η μάνα του πήδηξε για να τον σώσει- Πνίγηκαν και οι δύο/ βίντεο Star

Τραγωδία στα νερά της Βαλτικής με τον θάνατο ενός 7χρονου αγοριού και της 36χρονης μητέρας του, πολωνικής καταγωγής. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, το αγόρι έπεσε από επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο και η μητέρα του πήδηξε επίσης στη θάλασσα για να το σώσει. Και οι δύο πνίγηκαν. 

Παιδί και μητέρα βρίσκονταν στο οχηματαγωγό «Stena Spirit», που ταξίδευε από το πολωνικό λιμάνι της Γκντίνια προς το σουηδικό λιμάνι της Καρλσκρόνα, με περίπου 300 επιβαίνοντες. 

Το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και φέρεται να έκανε αναστροφή για να επιστρέψει στο σημείο όπου έπεσαν μητέρα και γιος. Το ΝΑΤΟ έστειλε πλοία και ελικόπτερα σε μια απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης της μητέρας και του γιου της, όπως και οι Σουηδοί. 

Η 36χρονη και ο 7χρονος μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο της Καρλσκρόνα, πριν διαπιστωθεί ο θάνατός τους λίγη ώρα αργότερα.
Το αγόρι έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων από το πλοίο, όπως αναφέρθηκε. Η εκπρόσωπος της Stena Line, Αγκνιέζκα Ζεμπρίτσκα, δήλωσε στο TVN 24: «Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το αν αυτό οφείλεται σε δυσλειτουργία του πλοίου. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία και άλλες αρχές που έχουν οριστεί για να εξηγήσουν τα αίτια και τις συνθήκες αυτού του γεγονότος».

Το τραγικό περιστατικό έγινε την Πέμπτη 29 Ιουνίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Σουηδικής Ναυτιλιακής Διοίκησης. Οι Αρχές της σκανδιναβικής χώρας ανέφεραν ότι έχουν ξεκινήσει έρευνα για την τραγωδία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top