Titan: Έλληνας που βρέθηκε μέσα στο υποβρύχιο περιγράφει την εμπειρία του

Ο Πέτρος Μαθιουδάκης καταδύθηκε στα 3.760 μέτρα

Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν χθες κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού άνηκαν στο υποβρύχιο Titan - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ένας Έλληνας, ο Πέτρος Μαθιουδάκης, βρέθηκε το 2019 μέσα στο υποβρύχιο Titan, συντρίμμια του οποίου εντοπίστηκαν χθες στα βάθη του Ατλαντικού, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού. 

Τζέιμς Κάμερον για Titan: «Μου θυμίζει την καταστροφή του Τιτανικού»

Ο ίδιος με μια φωτογραφία του στο Facebook, περιέγραψε την εμπειρία του στον βυθό, σημειώνοντας ότι  ολοκλήρωσε δύο καταδύσεις με το Titan μαζί με τον Ρας. Στη μία κατάδυση, μάλιστα, βρέθηκε σε βάθος τουλάχιστον 3.760 μέτρων, καταρρίπτοντας το ρεκόρ βαθιάς κατάδυσης.

O Πέτρος Μαθιουδάκης (πρώτος από αριστερά) είχε καταδυθεί με το υποβρύχιο Titan δύο φορές

O Πέτρος Μαθιουδάκης (πρώτος από αριστερά) είχε καταδυθεί με το υποβρύχιο Titan δύο φορές

«Αυτή η κατάδυση ήταν ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την εξερεύνηση βαθιών θαλασσών», δήλωνε τότε ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate, Στόκτον Ρας, ο οποίος είναι ένας από τους ανθρώπους που χάθηκαν στον Ατλαντικό.

Βίντεο από την κατάδυση του Πέτρου Μαθιουδάκη με το υποβρύχιο Titan

Το υποβρύχιο Titan συνεθλίβη - Ακαριαίος ο θάνατος των επιβαινόντων

Τότε, το υποβρύχιο Titan χρειάστηκε δύο ώρες για να κατέβει στον πυθμένα του Ατλαντικού έξω από το Λιτλ Χάρμπορ, κοντά στις Μπαχάμες. 

Ο Πέτρος Μαθιουδάκης είχε δηλώσει ότι η κατάδυση αυτή ήταν μια εμπειρία που του άλλαξε τη ζωή. 

Τραγικό φινάλε στο Titan: Νεκροί οι πέντε επιβάτες

«Ήταν συναρπαστικό να είμαι μέρος αυτού του πληρώματος που καταρρίπτει το ρεκόρ. Η κατάδυση παρείχε πρακτική εμπειρία ενόψει της αποστολής του Τιτανικού και οι πληροφορίες που συλλέξαμε κατά τη διάρκεια της κατάδυσης θα βοηθήσουν στον εξορθολογισμό του τρόπου με τον οποίο πραγματοποιούμε σαρώσεις και καταγράφουμε δεδομένα ενώ βρισκόμαστε στη θάλασσα αυτό το καλοκαίρι» είχε πει, σύμφωνα με το GeekWire.

Η φωτογραφία του Πέτρου Μαθιουδάκη μέτα στο υποβρύχιο Titan το 2019

Η φωτογραφία του Πέτρου Μαθιουδάκη μέτα στο υποβρύχιο Titan το 2019

Ο Πέτρος Μαθιουδάκης εργάζεται ως μηχανικός ηλεκτρονικών συστημάτων στην εταιρεία θαλάσσιας τεχνολογίας Kraken Robotics, που κατασκευάζει σύνθετους υποθαλάσσιους αισθητήρες, ραντάρ και άλλα ρομποτικά συστήματα. 

Μετά την τραγωδία δεν έκρυψε τη θλίψη του για την τραγική κατάληξη του Titan.

Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού

«Είμαι λυπημένος από όλη την παραπληροφόρηση που κυκλοφορεί και τις κατηγορίες από ειδικούς της πολυθρόνας για την έλλειψη ποιότητας της κατασκευής του Titan ή την έλλειψη τεχνικής ικανότητας ολόκληρης της ομάδας», δήλωσε στο Semafor.

Ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλος της OceanGate, αλλά είχε προσληφθεί ως τεχνικός για ξεχωριστά πρότζεκτ της εταιρείας και είχε αναπτύξει φιλία με τον διευθύνοντα σύμβουλο Στόκτον Ρας και τον Γάλλο εξερευνητή Πολ-Ανρί Ναρτζολέτ, οι οποίοι χάθηκαν στο Titan.  

Titan: Η σύζυγος του CEO, απόγονος ζευγαριού που πέθανε στον Τιτανικό

Σχολιάζοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια που εκφράστηκαν από δύο πρώην υπαλλήλους της OceanGate το 2018, τόνισε ότι η OceanGate είχε ανταποκριθεί σε αυτές τις ανησυχίες και άλλαξε το κύτος για να αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας.

«Το Titan ήταν ένα από τα ελάχιστα οχήματα που μπορούσαν να μεταφέρουν επιβάτες σε αυτά τα βάθη. Πολλοί ρυθμιστικοί φορείς περιμένουν να κατασκευαστεί ένα ακριβές αντίγραφο για να μελετηθεί και να δοκιμαστεί, κάτι που δεν είναι ένα εφικτό αίτημα. Αυτό δεν είναι ένα όχημα μαζικής παραγωγής, είναι μοναδικό», δήλωσε.

Τιτανικός: «Το υποβρύχιο πιθανόν να έχει συνθλιβεί από την πίεση»

Όσον αφορά στην κριτική για τις δυνατότητες επικοινωνίας του σκάφους, ο ίδιος δήλωσε ότι «είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσεις μέσω του νερού σε σύγκριση με τον αέρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top