Το υποβρύχιο Titan συνεθλίβη - Ακαριαίος ο θάνατος των επιβαινόντων

Άκουσε την συντριβή του υποβρυχίου το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό

Τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν χθες κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού άνηκαν στο υποβρύχιο Titan - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Δυστυχώς, οι χειρότεροι φόβοι για την τύχη των πέντε επιβαινόντων στο υποβρύχιο Titan, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού επιβεβαιώθηκαν. 

Τραγικό φινάλε στο Titan: Νεκροί οι πέντε επιβάτες

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την πλώρη του Τιτανικού ανήκουν στο υποβρύχιο Titan, προσθέτοντας ότι και οι πέντε επιβαίνοντες είναι νεκροί εξαιτίας της καταστροφικής αποσυμπίεσης που προκάλεσε τη διάλυση του βαθυσκάφους.

 

 

Οι σοροί των πέντε επιβαινόντων δεν έχουν βρεθεί και ίσως να μη βρεθούν και ποτέ. Πρόκειται για τον 61χρονο Αμερικανό ιδρυτή της OceanGate, Στόκτον Ρας, τον 77χρονο Γάλλο ωκεανογράφο Πολ-Ανρί Ναρζολέ, τον 59χρονο Βρετανό δισεκατομμυριούχο Χάμις Χάρντινγκ, τον 48χρονο Πακιστανό επιχειρηματία Σαχζάντα Νταγούντ και τον 19χρονο γιο του, Σουλεϊμάν.

 

 

«Εκ μέρους της ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών και ολόκληρης της ενοποιημένης διοίκησης, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες», δήλωσε ο αξιωματούχος, αντιναύαρχος Τζον Μόγκερ, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού

Ο ιδιοκτήτης και χειριστής του υποβρυχίου Titan, Στόκτον Ρας - AP

Ο ιδιοκτήτης και χειριστής του υποβρυχίου Titan, Στόκτον Ρας - AP

Ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα εντόπισε πέντε τμήματα του μοιραίου υποβρυχίου, συμπεριλαμβανομένου του κώνου της ουράς, περίπου 1.600 πόδια από την πλώρη του Τιτανικού στον πυθμένα του ωκεανού.

Υποβρύχιο Titan: Πώς έγινε η τραγωδία

Η αμερικανική ακτοφυλακή, επιβεβαίωσε ότι το υποβρύχιο συνεθλίβη.

Titan: Δύο βαθυσκάφη καταδύθηκαν και «σαρώνουν» τον βυθό

«Τα συντρίμμια υποδηλώνουν μια καταστροφική σύνθλιψη του θαλάμου πίεσης. Μετά τη διαπίστωση αυτή ενημερώσαμε αμέσως τις οικογένειες», δήλωσε ο υποναύαρχος Τζον Μόγκερ.

Βίντεο περιγράφει το πώς θα μπορούσε να έχει γίνει η «καταστροφική σύνθλιψη» στο μοιραίο υποβρύχιο.

 

 

Όπως υπογραμμίζεται στο βίντεο, η στιγμιαία κατάρρευση της πίεσης του κύτους θα μπορούσε να θερμάνει αμέσως τον αέρα στο υποβρύχιο σε θερμοκρασία περίπου όσο αυτή της επιφάνειας του ήλιου, καθώς το σκάφος θα συνθλιβόταν μέσα σε περίπου 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Υποβρύχιο Titan: Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό «άκουσε» την καταστροφική αποσυμπίεση;

Την ίδια ώρα μυστήριο παραμένει το πότε συνέβη το τραγικό δυστύχημα με το υποβρύχιο Titan. Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού επιβεβαίωσε ότι ένα μυστικό σύστημα που διαθέτει το σώμα για να καταγράφει ήχους, κατέγραψε έναν ήχο συναφή με μια τέτοια καταστροφική αποσυμπίεση. 

Titan: Η σύζυγος του CEO, απόγονος ζευγαριού που πέθανε στον Τιτανικό

To υποβρύχιο Titan συνεθλίβη στον βυθό του Ατλαντικού κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού - AP

To υποβρύχιο Titan συνεθλίβη στον βυθό του Ατλαντικού κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού - AP

Όπως φέρεται να υποστηρίζει, ο συγκεκριμένος ήχος καταγράφηκε κοντά στον χρόνο, στον οποίο χάθηκε η επαφή με το υποβρύχιο Titan την περασμένη Κυριακή. Παρόλο, μάλιστα, που ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν είναι σίγουρο ότι η καταγραφή αυτή προερχόταν από το Titan, οι αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν αμέσως για την πληροφορία αυτή τον επικεφαλής των ερευνών. 

Τιτανικός: «Το υποβρύχιο πιθανόν να έχει συνθλιβεί από την πίεση»

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, «η πληροφορία εξετάστηκε σε συνδυασμό με επιπλέον ηχητικά δεδομένα από άλλους εταίρους και η απόφαση που λάβαμε ήταν να συνεχίσουμε την αποστολή έρευνας και διάσωσης και να κάνουμε κάθε προσπάθεια να σώσουμε τους επιβάτες του βαθυσκάφους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top