Titan: Δύο βαθυσκάφη καταδύθηκαν και «σαρώνουν» τον βυθό

Tο οξυγόνο βάσει των προβλέψεων έχει εξαντληθεί

Ποιοι είναι οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο που έχει εξαφανιστεί στα βάθη του Ατλαντικού - Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star (21/06/'23)

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 5 επιβαίνοντες του τουριστικού βαθυσκάφους που χάθηκε κατά τη διάρκεια κατάδυσης προς το ναυάγιο του Τιτανικού. Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη ανάσα την τεράστια επιχείρηση διάσωσης. Το γαλλικό πλοίο Atalante που μεταφέρει το ρομπότ που έχει την δυνατότητα κατάδυσης στα 6.000 μέτρα, έφθασε στην περιοχή των ερευνών για το χαμένο υποβρύχιο.

Τιτανικός: «Το υποβρύχιο πιθανόν να έχει συνθλιβεί από την πίεση»

Τitan - Ώρα μηδέν: Καταδύθηκαν δύο βαθυσκάφη, φόβοι ότι τελείωσε το οξυγόνο

Καταδύθηκαν δύο βαθυσκάφη

Το ερευνητικό σκάφος Atalante χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ηχητικό σύστημα για τη χαρτογράφηση του βυθού ώστε η έρευνα του ρομπότ να είναι περισσότερο στοχευμένη, ανακοίνωσε  το Ινστιτούτο Ifremer.

Το γαλλικό ρομπότ Victor 6000 έχει τηλεκατευθυνόμενους βραχίονες με τους οποίους μπορεί να κόψει καλώδια ή να κάνει άλλες μανούβρες για να απελευθερώσει κάποιο ακινητοποιημένο σκάφος. Μπορεί επίσης να καταδυθεί σε μεγαλύτερο βάθος από όλον τον άλλον εξοπλισμό που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σημείο του ναυαγίου, στον βόρειο Ατλαντικό.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, βρίσκεται και το καναδικό πλοίο «Horizon Arctic», το οποίο έχει επίσης αναπτύξει το δικό του τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα «το οποίο έφτασε στον πυθμένα της θάλασσας και ξεκίνησε την έρευνά του για το αγνοούμενο υποβρύχιο», ανέφερε η ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τιτανικός: Ο εφιάλτης των εγκλωβισμένων μέσα στο υποβρύχιο

Το οξυγόνο στις 14:00 ώρα Ελλάδοςσύμφωνα με τις προδιαγραφές του βαθυσκάφους- εξαντλήθηκε. Οι ειδικοί ωστόσο δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έγινε καλύτερη διαχείριση του οξυγόνου από τους επιβαίνοντες, κερδίζοντας έτσι κάποιες ώρες. 

Στην περιοχή των ερευνών, σπεύδουν ακόμα περισσότεροι διασώστες με περισσότερα πλοία και σκάφη ελπίζοντας ότι το οξυγόνο θα μπορούσε να διαρκέσει λίγες ώρες παραπάνω.

Titan: Η σύζυγος του CEO, απόγονος ζευγαριού που πέθανε στον Τιτανικό

Αμερικανική ακτοφυλακή: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης» του βαθυσκάφους Titan και των πέντε επιβαινόντων που εξαφανίσθηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρά τους φόβους ότι τα αποθέματα του οξυγόνου έχουν εξαντληθεί.

«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ’ όψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης», δηλώνει ο υποναύαρχος Τζο Μάουτζερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top