Titan: Η σύζυγος του CEO, απόγονος ζευγαριού που πέθανε στον Τιτανικό

To τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Χωρίς οξυγόνο το υποβρύχιο

Ένα τραγικό παιχνίδι επεφύλλαξε η μοίρα για τη σύζυγο του CEO της OceanGate, Στόκτον Ρας, ο οποίος είναι ο χειριστής του υποβρυχίου Titan, που έχει εξαφανιστεί από την Κυριακή. Πλέον το χρονικό περιθώριο που είχαν δώσει οι επικεφαλής των ερευνών για το απόθεμα οξυγονου μέσα στο σκάφος έχει λήξει και το χειρότερο σενάριο, να μην είναι ζωντανοί οι επιβάτες, μπορεί να επιβεβαιωθεί.  

Τιτανικός: «Το υποβρύχιο πιθανόν να έχει συνθλιβεί από την πίεση»

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η Γουέντι Ρας είναι απόγονος δύο πλούσιων επιβατών της Α΄ Θέσης του Τιτανικού, που πνίγηκαν στο θρυλικό ναυάγιο του 1912.

Η σύζυγος του χειριστή του υποβρυχίου Titan, Γουέντι Ρας - LinkedIn

Η σύζυγος του χειριστή του υποβρυχίου Titan, Γουέντι Ρας - LinkedIn

Σύμφωνα με τους New York Times, η σύζυγος του χειριστή του υποβρυχίου Titan είναι τρισέγγονη του Ίσιντορ και της Άιντα Στράους. Ο Ίσιντορ Στράους γεννήθηκε το 1845 και ήταν συνιδρυτής των πολυκαταστημάτων Macy’s στις ΗΠΑ. 

 

 

Το ζευγάρι, ήταν από τους πλουσιότερους επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, το οποίο προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε στον Ατλαντικό ωκεανό, παρασέρνοντας στον υγρό τάφο πάνω από 1.500 επιβάτες. 

Τιτανικός: Πλησιάζει η ώρα «μηδέν» - Στις 14:00 τελειώνει το οξυγόνο

Επιζώντες του ναυαγίου είχαν δηλώσει, μάλιστα, πως είδαν τον Ίσιντορ Στράους να αρνείται να καθίσει σε σωσίβια λέμβο, βλέποντας ότι γυναίκες και παιδιά περίμεναν να σωθούν από το βυθιζόμενο πλοίο. Η επί 40 χρόνια σύζυγός του δήλωσε πως δε θα τον άφηνε μόνο του κι έτσι οι δυο τους εθεάθησαν να στέκονται χέρι – χέρι στο κατάστρωμα του Τιτανικού, καθώς το πλοίο βυθιζόταν. 

O Στόκτον Ρας, CEO της OceanGate που επιβαίνει στο υποβρύχιο Titan και σύζυγος της Γουέντι Ρας

O Στόκτον Ρας, CEO της OceanGate που επιβαίνει στο υποβρύχιο Titan και σύζυγος της Γουέντι Ρας

Μάλιστα ο Τζέιμς Κάμερον, στην ταινία «Τιτανικός» του 1997 απαθανάτισε την ιστορία του ζευγαριού σε μια σκηνή, όπου ένα ζευγάρι ηλικιωμένων παραμένουν αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι την ώρα που το πλοίο πλημμυρίζει. 

Η σκηνή από την ταινία «Τιτανικός» που ήταν εμπνευσμένη από την ιστορία του Ίσιντορ και της Άιντα Στράους

Η σκηνή από την ταινία «Τιτανικός» που ήταν εμπνευσμένη από την ιστορία του Ίσιντορ και της Άιντα Στράους

Τιτανικός: Ποιοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι που επιβαίνουν στο υποβρύχιο

Η σορός του Ίσιντορ εντοπίστηκε στη θάλασσα, λίγες εβδομάδες μετά το ναυάγιο του Τιτανικού, όχι όμως και της συζύγου του.

Τιτανικός: Ποια είναι η Γουέντι Ρας

Η Γουέντι Ρας είναι απόγονος της Μίνι Στράους, μίας από τις κόρες που απέκτησε το ζευγάρι. Το 1905 παντρεύτηκε τον δρ. Ρίτσαρντ Βέιλ. Ο πρωτότοκος γιος τους, Ρίτσαρντ Βέιλ Τζουνιορ, ήταν παππούς της συζύγου του χειριστή του Titan από την πλευρά του πατέρα της, σύμφωνα με την διευθύντρια της «Straus Historical Society», Τζόαν Άντλερ.

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Υπέγραψαν ότι μπορεί και να πεθάνουν

Η ίδια παντρεύτηκε τον Στόκτον Ρας το 1986. Είναι διευθύντρια επικοινωνιών της OceanGate και έχει συμμετάσχει σε τρία ταξίδια στο ναυάγιο του Τιτανικού τα τελευταία τρία χρόνια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top