Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού

Πρόκειται για συντρίμμια του υποβρυχίου, υποστηρίζει ειδικός

Συντρίμμια εντοπίστηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Συντρίμμια εντός της περιοχής έρευνας του υποβρυχίου Titan, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, εντοπίστηκαν από ένα ρομποτικό ερευνητικό σκάφος, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

 

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από το τηλεχειριζόμενο ρομπότ που έστειλε το καναδικό σκάφος «Horizon Arctic». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ειδικοί αξιολογούν τις πληροφορίες.

Τιτανικός: «Το υποβρύχιο πιθανόν να έχει συνθλιβεί από την πίεση»

Νωρίτερα, η ακτοφυλακή των ΗΠΑ δήλωσε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ήταν ακόμη «ενεργή». Επιβεβαίωσε ότι ειχε αναπτυχθεί το γαλλικό ρομπότ βαθέων υδάτων Victor 6000, ενώ εν τω μεταξύ το καναδικό σκάφος Horizon Arctic είχε επίσης αναπτύξει το δικό του ρομπότ που βρισκόταν στον πυθμένα της θάλασσας.

Τα συντρίμμια είναι του υποβρυχίου, υποστηρίζει ειδικός

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Sky News, ο εμπειρογνώμονας David Mearns δήλωσε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν κατά την έρευνα για το Titan δείχνουν να είναι τμήματα του υποβρυχίου.  Όπως τόνισε ο ίδιος, πρόκειται για ένα πλαίσιο προσγείωσης και ένα πίσω κάλυμμα από το υποβρύχιο.

Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ που στις 15:00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδας), θα ενημερώσει τα ΜΜΕ για τα τελευταία ευρήματα από την επιχείρηση.

Τιτανικός: Ποιοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι που επιβαίνουν στο υποβρύχιο

Οι τελευταίες εικόνες του βαθυσκάφους

Αυτές είναι οι τελευταίες εικόνες του βαθυσκάφους που ετοιμαζόταν για τη μοιραία κατάδυση.

Οι τελευταίες εικόνες του βαθυσκάφους

Στα πλάνα που ανεβασε στα social media η 22χρονη Άμπι Τζάκσον, εργαζόμενη στη διαχειρίστρια εταιρία του βαθυσκάφους, φαίνεται ο 77χρονος Π. Ανρί Ναρζολέ, ένας από τους πέντε επιβαίνοντες.

Οι τελευταίες εικόνες του βαθυσκάφους

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top