Τζέιμς Κάμερον για Titan: «Μου θυμίζει την καταστροφή του Τιτανικού»

Όσα είπε ο σκηνοθέτης της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας του 1997

Δείτε βίντεο για το ναυάγιο του Titan από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Με νεκρούς και τους πέντε επιβαίνοντες έληξε η αναζήτηση του υποβρυχίου Titan, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από την Κυριακή, κοντά στο διάσημο ναυάγιο του Τιτανικού. Η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε νωρίτερα, ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν νωρίτερα ανήκουν στο βαθυσκάφος. 

Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού

Μιλώντας στο ABC News, ο Τζέιμς Κάμερον, δημιουργός της θρυλικής ταινίας Τιτανικός, εξέφρασε την έκπληξή του με την ομοιότητα του διάσημου ναυαγίου του 1912 με το Titan

Ο Τζέιμς Κάμερον στην πρεμιέρα της 3D έκδοσης του Τιτανικού του 2013 στο Τόκιο

Ο Τζέιμς Κάμερον στην πρεμιέρα της 3D έκδοσης του Τιτανικού του 2013 στο Τόκιο /Φωτογραφία AP Images//Shizuo Kambayashi

«Είμαι αποσβολωμένος εξαιτίας της ομοιότητας με την καταστροφή του Τιτανικού, όταν ο καπετάνιος είχε προειδοποιηθεί επανειλημμένα πως υπήρχε πάγος μπροστά στο πλοίο, μολαταύτα έπλευσε πρόσω ολοταχώς σε περιοχή με παγόβουνα νύχτα χωρίς φεγγάρι», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Πρόκειται για παρόμοια τραγωδία, στην οποία οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν κι εκτυλίχθηκε στην ίδια τοποθεσία. Αυτό είναι απίστευτο», επέμεινε ο σκηνοθέτης. «Είναι αληθινά σουρεαλιστικό», πρόσθεσε.

Το μήκους 6,7 μέτρων Titan, που ανήκε στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, λίγο προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού. 

Τιτανικός: Πλησιάζει η ώρα «μηδέν» - Στις 14:00 τελειώνει το οξυγόνο

Οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο ήταν: ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ κι ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top