Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η κόρη του, Μαρίνα, η διάδοχος του «θρόνου» του

Η περουσία του Καβαλιέρε και ο ρόλος που έχει αναλάβει κάθε παιδί

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Με τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στη πολιτική και επιχειρηματική ζωή της Ιταλίας, καθώς ο Καβαλιέρε κατάφερε για περίπου μισό αιώνα να πρωταγωνιστήσει στα τεκταινόμενα της χώρας του. 

Υπήρξε μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα κι ένας από τους πιο επιδραστικούς επιχειρηματίες και πολιτικούς της Ιταλίας. 

Μετά τον θάνατο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το ενδιαφέρον στρέφεται στο πώς θα διαμοιραστεί η περιουσία του - AP

Μετά τον θάνατό του το ενδιαφέρον όλων είναι πώς θα μοιραστεί η τεράστια περιουσία του ανάμεσα στα πέντε παιδιά του και ποιος ο ρόλος της τελευταίας του συντρόφου, Μάρτα Φασίνα. 

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η παρακρατική οργάνωση, η μαφία και η φοροδιαφυγή

Ο «Καβαλιέρε» απέκτησε τα πέντε του παιδιά από τους δύο γάμους του με την Κάρλα Ελβίρα Νταλ’ Όλιο και τη Βερόνικα Λάριο. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά τη Μαρίνα και τον Πιερ Σίλβιο και από τον δεύτερο τρία τη Μπάρμπαρα, την Ελεονώρα και τον Λουίτζι. 

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η μεγαλύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι, Μαρίνα, αναμένεται να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη μετά Καβαλιέρε εποχή. 

Η πρωτότοκη κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αναμένεται να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη μετά Καβαλιέρε εποχή - AP

Η πρωτότοκη κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μαρίνα αναμένεται να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στη μετά Καβαλιέρε εποχή - AP

Ήδη μαζί με τον αδελφό της Πιερ Σίλβιο συμμετέχουν ενεργά στη διαχείριση των εταιρειών του πατέρα τους, από όταν εκείνος ασχολήθηκε με την πολιτική στις αρχές της δεκαετίας του 1990. 

Μπερλουσκόνι: Tα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι και η «πέτρα του σκανδάλου»

Ο μεγαλύτερος γιος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πιερ Σίλβιο έχει αναλάβει τη διοίκηση των τηλεοπτικών σταθμών του πατέρα του - AP

Ο μεγαλύτερος γιος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πιερ Σίλβιο έχει αναλάβει τη διοίκηση των τηλεοπτικών σταθμών του πατέρα του - AP

Τα μικρότερα παιδιά, η Μπάρμπαρα, η Ελεονώρα και ο Λουίτζι δεν είχαν υψηλόβαθμους εκτελεστικούς ρόλους στη διοίκηση των επιχειρήσεων του πατέρα τους. 

Μπερλουσκόνι: Ξεκίνησε ως τραγουδιστής και απέκτησε μία τεράστια περιουσία

Αυτό που αναρωτιέται τώρα ο ιταλικός Τύπος είναι αν μετά τον θάνατο του Μπερλουσκόνι και με το μοίρασμα της περιουσίας του θα μπορεί να διατηρηθεί η οικογενειακή ενότητα. 

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Πώς κατάφερε να δημιουργήσει έναν επιχειρηματικό κολοσσό

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στα τέλη της δεκαετίας του ’60, στον τομέα των ακινήτων. Το μεγαλύτερο έργο του είναι η κατασκευή του Milano Due, ενός συγκροτήματος κατοικιών 4.000 διαμερισμάτων ανατολικά του Μιλάνου. 

Η κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μπάρμπαρα, την οποία απέκτησε με την Βερόνικα Λάριο - ΑP

Η κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μπάρμπαρα, την οποία απέκτησε με την Βερόνικα Λάριο - ΑP

Το συγκρότημα το πούλησε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και τα κέρδη από την πώληση τα επένδυσε στη δημιουργία του καλωδιακού τηλεοπτικού σταθμού Telemilano. 

Μάρτα Φασίνα: Ποια είναι η 32χρονη «χήρα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Το 1978 ίδρυσε την πρώτη εταιρεία συμμετοχών στα μέσα ενημέρωσης, τη Fininvest και δύο χρόνια αργότερα δημιούργησε το πρώτο εθνικό ιδιωτικό δίκτυο της Ιταλίας, το οποίο ανταγωνίστηκε τη RAI. Τον Οκτώβριο του 1984 εξαγόρασε τα κανάλια Italia 1 και Rete 4 με τη βοήθεια του Μπετίνο Κράξι και κέρδισε το νόμιμο δικαίωμα για περιορισμένη εθνική μετάδοση. 

Η δεύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι με τη Βερόνικα Λάριο, Ελεονώρα, η οποία δεν έχει ενεργό ρόλο στις επιχειρήσεις του πατέρα της - AP

Η δεύτερη κόρη του Μπερλουσκόνι με τη Βερόνικα Λάριο, Ελεονώρα, η οποία δεν έχει ενεργό ρόλο στις επιχειρήσεις του πατέρα της - AP

Μέσα σε 15 χρόνια, έφθασε να του ανήκει το 80% της ιταλικής ιδιωτικής τηλεόρασης. Στη συνέχεια άρχισε να διαφοροποιεί τις συμμετοχές του μέσω της Fininvest, δημιουργώντας ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει συμφέροντα στις εκδόσεις, τις ασφάλειες, την ιατρική τεχνολογία και τις τράπεζες. 

Το 1986, απέκτησε την ποδοσφαιρική ομάδα Μίλαν και κατέκτησε πολλά τρόπαια, μετατρέποντάς την σε μια από τις ισχυρότερες ποδοσφαιρικές ομάδες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο μικρότερος γιος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Λουίτζι - AP

Ο μικρότερος γιος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Λουίτζι - AP

Το 1991 απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του εκδοτικού οίκου Arnoldo Mondadori και την εφημερίδα «Il Giornale», ενώ στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες συγκαταλέγονταν τα πολυκαταστήματα Standa και οι ασφάλειες Mediolanum.

Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ηλικία 86 ετών

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απέκτησε τηλεοπτικά κανάλια στην Ισπανία, τη Γερμανία και, για σύντομο χρονικό διάστημα, στη Γαλλία.

Η Μαρίνα Μπελρουσκόνι επιβλέπει τον εκδοτικό οίκο Mandadori, ενώ ο αδελφός της Πιερ Σίλβιο είναι υπεύθυνος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς του ομίλου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top