Μπερλουσκόνι: Οι κληρονόμοι της αμύθητης περιουσίας του

Στα πέντε παιδιά του μερίδια σε ΜΜΕ, εκδοτικές και τραπεζικές εταιρείες

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Στιγμιότυπα από τη ζωή του δισεκατομμυριούχου και μεγιστάνα των ΜΜΕ και μακροβιότερου πρωθυπουργού της Ιταλίας, παρά τα σκάνδαλα και τις κατηγορίες για διαφθορά/ AP

Η Ιταλία αποχαιρετά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι,  ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της επί εννιά χρόνια (από το 1994 έως το 1995, το 2001 έως το 2006 και από το 2008 έως το 2011). Εκτός από την ιστορία που «έγραψε» στον τόπο του, αφήνει πίσω και μια αμύθητη περιουσία με κληρονόμους τα πέντε παιδιά του. Σε αυτήν περιλαμβάνονται μερίδια σε ΜΜΕ, εκδοτικές και τραπεζικές εταιρείες.

Μπερλουσκόνι: Tα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι και η «πέτρα του σκανδάλου»

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, o Μπερλουσκόνι κατατάσσεται σήμερα στην 345η θέση ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και στην τρίτη θέση των πλουσιότερων στην Ιταλία.  Η περιουσία του υπολογίζεται στα 6,8 δις δολάρια. 

Μάρτα Φασίνα: Ποια είναι η 32χρονη «χήρα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Aπό αριστερά ο γιος του Μπερλουσκόνι, Luigi και η κόρη του, Barbara με την πρώην σύζυγό του Veronica Lario/ (AP Photo/Giuseppe Aresu)

Aπό αριστερά ο γιος του Μπερλουσκόνι, Luigi και η κόρη του, Barbara με την πρώην σύζυγό του Veronica Lario/ (AP Photo 2007/Giuseppe Aresu)

Ο Μπερλουσκόνι γεννήθηκε σε μια αστική οικογένεια στη βόρεια Ιταλία το 1936. Ξεκίνησε να εργάζεται ως τραγουδιστής σε night clubs και κρουαζιερόπλοια. Τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 , έκανε την πρώτη του περιουσία ασχολούμενος με το real estate. 

Έχοντας χτίσει διαμερίσματα, ο Μπερλουσκόνι παρείχε στους ενοίκους το δικό τους τηλεοπτικό κανάλι. Ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δημιούργησε τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Fininvest σε μια εθνική δύναμη, εισάγοντας αμερικανικές εκπομπές όπως το «Baywatch» στην Ιταλία.

 Η «αυτοκρατορία» του Μπερλουσκόνι εκτιμάται στα 7δις δολάρια (AP Photo/Antonio Calanni, file)

Για τους ποδοσφαιρόφιλους, ο εκλιπών, θα παραμείνει πάνω από όλα «το αφεντικό» της Μίλαν, την οποία κράτησε για 31 χρόνια (1986-2017). Μια «βασιλεία» που έφερε 29 τρόπαια, εκ των οποίων τα 15 σε 18 χρόνια (μεταξύ 1986 και 2004), αν και τα τελευταία χρόνια της Μίλαν υπό την προεδρία του Μπερλουσκόνι, ήταν δύσκολα για την ομάδα. Τελικά, ο Μπερλουσκόνι παρέδωσε την ομάδα σε έναν όμιλο Κινέζων επενδυτών με αντάλλαγμα 740 εκατομμύρια ευρώ, που κατέληξαν στα χέρια ενός από τους πλουσιότερους Ιταλούς της γειτονικής χώρας. 

Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ηλικία 86 ετών

Μπήκε στην πολιτική τη δεκαετία του 1990 και εξελέγη για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ιταλίας το 1994. 

Ο Μπερλουσκόνι δημιούργησε, επίσης, την ομάδα επικοινωνίας Mediaset και πολλά τηλεοπτικά κανάλια στα οποία βασίσθηκε για να εδραιώσει την πολιτική του καριέρα. 

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη του στους δημοσιογράφους, το 2018/ AP Photo/Gregorio Borgia

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε συνέντευξη του στους δημοσιογράφους, το 2018/ AP Photo/Gregorio Borgia

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ιδιοκτησία του βρίσκεται και μια σειρά από βίλες και επαύλεις. Ενδεικτικά, η αξία της έπαυλης στη Σαρδηνία, η οποία υπήρξε η πρωθυπουργική κατοικία τα χρόνια της θητείας του, εκτιμάται στα 350 εκατ. £. Η έπαυλη που βρίσκεται σε κτήμα 168 στρεμμάτων, η "Villa Certosa" διαθέτει 68 δωμάτια, αμφιθέατρο, καθώς και μια υπόγεια σπηλιά που οδηγεί στον ωκεανό.

Εκεί φιλοξενήθηκαν τα party bunga bunga αλλά και οι συναντήσεις του Μπερλουσκόνι με ηγέτες όπως ο Τζορτζ Μπους, ο Τόνι Μπλερ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top