Μπερλουσκόνι: Tα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι και η «πέτρα του σκανδάλου»

Η άστατη ερωτική ζωή του «Καβαλιέρε»

Μπερλουσκόνι: Στιγμιότυπα από τη ζωή του μεγιστάνα των ΜΜΕ και μακροβιότερου πρωθυπουργού της Ιταλίας, παρά τα σκάνδαλα και τις κατηγορίες για διαφθορά / AP

Ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε νοσοκομείο της Ρώμης, «μεσουρανούσε» για δεκαετίες στην Ιταλία ως το απόλυτο σύμβολο του επιτυχημένου επιχειρηματία και πολιτικού. Η καθοδική πορεία ήρθε στη συνέχεια με σκάνδαλα που τον στιγμάτισαν με πλέον γνωστό τα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι που διοργάνωνε στη βίλα του κοντά στο Μιλάνο.

Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ηλικία 86 ετών

Μπερλουσκόνι: Τα περιβόητα «μπούνγκα μπούνγκα» τον στιγμάτισαν 

Μπερλουσκόνι: Ο επιχημένος επιχειρηματίας και πολιτικός που στιγματίστηκε από τα περιβόητα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι

Ο Μπερλουσκόνι είχε καταφέρει να  δημιουργήσει μια πραγματική τηλεοπτική αυτοκρατορία, ενώ από το 1986 και για τα επόμενα τριάντα χρόνια ήταν παράλληλα ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν, με τις μεγάλες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από τον επιχειρηματικό τομέα, ο «Καβαλιέρε» επεκτάθηκε στο πεδίο της πολιτικής, με την ίδρυση του κόμματος Forza Italia. Είχε ορκισθεί τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Σε ό,τι αφορά τις δικαστικές του περιπέτειες, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός καταδικάσθηκε τον Αύγουστο του 2013 σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης (τα τρία «σβήστηκαν», χάρη σε αμνηστία) λόγω φορολογικής απάτης στο πλαίσιο αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, το κοινοβούλιο της Ρώμης ψήφισε υπέρ της καθαίρεσής του από το αξίωμα του γερουσιαστή.

Εξέτισε «εναλλακτική ποινή» δέκα μηνών, εργαζόμενος σε υπηρεσίες του δήμου του Μιλάνου, οι οποίες στηρίζουν τις ασθενέστερες κατηγορίες πολιτών.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η αμύθητη περιουσία που αφήνει πίσω του ο «Καβαλιέρε»

Μπερλουσκόνι: Τα περιβόητα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι και η «πέτρα του σκανδάλου» 

Τα φώτα τη δημοσιότητας είχαν στραφεί πάνω του και για τα περιβόητα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα». 

Οι δίκες για τα συγκεκριμένα πάρτι προκάλεσαν τεράστιο ενδιαφέρον, σε διεθνές επίπεδο. Δεν προέκυψε, όμως, κάποια οριστική καταδίκη ενώ αθωώθηκε από την κατηγορία χρηματισμού νεαρών γυναικών με στόχο να ψευδομαρτυρήσουν ως προς το τι γινόταν στα πάρτι που διοργανώνονταν στη βίλα του.

Για διαφθορά των μοντέλων που συμμετείχαν στα "μπούνγκα μπούνγκα" κατηγορείται ο Μπερλουσκόνι

Η Ruby Rubacuori, κατά κόσμον Karima el-Mahroug, ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε νοσοκομείο της Ρώμης - πάρτι μπουνγκα μπουνγκα

Η Ruby Rubacuori ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου των «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι / AP

Η Ruby είχε γεννηθεί στο Μαρόκο. Μετανάστευσε με τη μητέρα της και τα τρία αδέλφια της στο Letojanni, μια μικρή πόλη κοντά στη Μεσίνα της Σικελίας. Εγκατέλειψε οριστικά την Σικελία σε ηλικία 17 ετών πιάνοντας δουλειά σε πολλά κλαμπ του Μιλάνου.

Σύμφωνα με αναφορές, η νεαρή πληρώθηκε πολλές χιλιάδες ευρώ, για να συμμετέχει σε όργια στη βίλα του Μπερλουσκόνι, κοντά στο Μιλάνο.

Σημειώνεται ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2022, ο «Καβαλιέρε» ήταν επικεφαλής του κόμματος Forza Italia και εξελέγη εκ νέου γερουσιαστής, γεγονός που χαρακτήρισε ως «μια προσωπική, ιστορική αποζημίωση».

Μάρτα Φασίνα: Ποια είναι η 32χρονη «χήρα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Οι γάμοι του Μπερλουσκόνι

Ο Μπερλουσκόνι απέκτησε πέντε παιδιά και παντρεύτηκε δυο φορές. Το 1965 είχε παντρευτεί την Κάρλα Ελβίρα Νταλ' Όλιο και το 1990 την Βερόνικα Λάριο.

 Ο Μπερλουσκόνι απέκτησε πέντε παιδιά και παντρεύτηκε δυο φορές. Το 1965 είχε παντρευτεί την Κάρλα Ελβίρα Νταλ' Όλιο και το 1990 την Βερόνικα Λάριο

Ο Μπερλουσκόνι με τη δεύτερη σύζυγό του, Βερόνικα Λάριο / AP

Tελευταία σύντροφος της ζωής του ήταν η Μάρτα Φασίνα, με την οποία ο «Καβαλιέρε» έκανε το 2022 μια «γιορτή αγάπης» όπως τη χαρακτήρισε. Έκανε δηλαδή μαζί της έναν συμβολικό γάμο λόγω διαμάχης με τα παιδιά του για την περιουσία του.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε νοσοκομείο της Ρώμης

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την τελευταία σύντροφο της ζωής του Μάρτα Φασίνο με την οποία είχαν 53 χρόνια διαφορά - Είχαν κάνει «συμβολικό γάμο»

Η προσωπική του περιουσία, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes, ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top