Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ηλικία 86 ετών

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ηλικία 86 ετών στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε της Ρώμης, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Μπερλουσκόνι: «Είναι μια δύσκολη μάχη, θα τα καταφέρω»

 

 

Ο Μπερλουσκόνι είχε επιστρέψει στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, μετά από μακρά νοσηλεία - 45 ημερών - λόγω πνευμονίας και μιας μορφής λευχαιμίας.

Με λευχαιμία διεγνώσθη ο Μπερλουσκόνι - Παραμένει στην εντατική

Ο Μπερλουσκόνι είχε επιστρέψει στο νοσοκομείο San Raffaele την περασμένη Παρασκευή, μετά από μακρά νοσηλεία -45 ημερών- λόγω πνευμονίας και μιας μορφής λευχαιμίας.  Το πρωί, ο αδερφός του Πάολο και τα παιδιά του είχαν σπεύσει στο νοσοκομείο, όπου βρισκόταν ήδη η Marta Fascina.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/kosmos/pethane-o-silbio-mperloyskoni">Πέθανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι - iefimerida.gr</a></p>

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο - AP

Το πρωί, ο αδερφός του Πάολο και τα παιδιά του, Μαρίνα, Ελεονόρα, Μπάρμπαρα και Πιερ Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχαν σπεύσει στο νοσοκομείο, όπου βρισκόταν ήδη η σύντροφός του, Μάρτα Φασίνα.

 

 

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Τα προβλήματα υγείας του

Τα τελευταία χρόνια ο Μπερλουσκόνι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας και είχε νοσηλευτεί για επιπλοκές λόγω του κορωνοϊού.

Με μηχανική υποστήριξη ο Μπερλουσκόνι - Στο πλάι του και τα 5 παιδιά του

Το 2016 είχε υποβληθεί σε εγχείριση ανοικτής καρδιάς και τρία χρόνια αργότερα στο έντερο.

Ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε βηματοδότη και είχε ξεπεράσει τον καρκίνο του προστάτη.

Ποιος ήταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

O Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε γεννηθεί στο Μιλάνο στις 29 Σεπτεμβρίου του 1936.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών νομικής, στην αρχή της δεκαετίας του '60, άρχισε να δραστηριοποιείται στον οικοδομικό τομέα. Από το 1969 μέχρι και το 1976, με τις εταιρίες του έχτισε σειρά οικοδομικών συγκροτημάτων και δημιούργησε ουσιαστικά τις περιοχές «Μιλάνο 2» και «Μιλάνο 3», κοντά στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Μπερλουσκόνι: Ο γάμος με την 53 χρόνια νεότερη Μάρτα κόστισε 400.000 ευρώ

Τον Νοέμβριο του 1980 ίδρυσε την πρώτη μεγάλη, ιταλική ιδιωτική τηλεόραση (Canale 5), η οποία άρχισε αμέσως να ανταγωνίζεται την δημόσια ραδιοτηλεόραση της Rai. Το 1982 στον τηλεοπτικό του όμιλο προστέθηκε το κανάλι Italia Uno και το 1984 το Rete 4.

O Μπερλουσκόνι δημιούργησε μια μιντιακή αυτοκρατορία και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την πολιτική - AP

O Μπερλουσκόνι δημιούργησε μια μιντιακή αυτοκρατορία και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την πολιτική - AP

Παράλληλα, το 1991 κατάφερε να ελέγξει την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών του εκδοτικού οίκου Arnoldo Mondadori ενώ στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες συγκαταλέγονταν τα πολυκαταστήματα Standa και οι ασφάλειες Mediolanum. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, απέκτησε τηλεοπτικά κανάλια στην Ισπανία, τη Γερμανία και, για σύντομο χρονικό διάστημα, στη Γαλλία.

Από το 1986 και για τα επόμενα τριάντα χρόνια ήταν παράλληλα ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μίλαν, η οποία κατέκτησε πολλά τρόπαια και έγινε από τις ισχυρότερες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απών από το δικαστήριο ο Μπερλουσκόνι: «Είναι σοβαρά άρρωστος»

Τον Ιανουάριο του 1994 ο Μπερλουσκόνι στρέφεται στην πολιτική, με την ίδρυση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γνωστός και ως «Καβαλιέρε» (από τον τιμητικό τίτλο του ιππότη της Ιταλικής Δημοκρατίας) ορκίσθηκε πρωθυπουργός τέσσερις φορές, αφού υπερίσχυσε, το 1994, το 2001 (έπειτα από τέσσερις μήνες παραιτήθηκε και του δόθηκε νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης) και του 2008. Κατά την διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, ο κυριότερος αντίπαλός του, ήταν ο κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την τελευταία του σύζυγο Μάρτα Φασίνα - ΑP

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την τελευταία του σύζυγο Μάρτα Φασίνα - ΑP

Τον Αύγουστο του 2013 καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης (τα τρία «σβήστηκαν», χάρη σε αμνηστία) λόγω φορολογικής απάτης στα πλαίσια αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Το κοινοβούλιο της Ρώμης, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ψήφισε υπέρ της καθαίρεσής του από το αξίωμα του γερουσιαστή.

Μπερλουσκόνι: «Δίνω μάχη απέναντι στον κορωνοϊό - Είναι πραγματική κόλαση»

Εξέτισε «εναλλακτική ποινή» δέκα μηνών, εργαζόμενος σε υπηρεσίες του δήμου του Μιλάνου, οι οποίες στηρίζουν τις ασθενέστερες κατηγορίες πολιτών.

Τεράστιο ενδιαφέρον, σε διεθνές επίπεδο, προκάλεσαν οι δίκες για τα λεγόμενα πάρτι «μπούνγκα-μπούνγκα». Δεν προέκυψε , όμως, κάποια οριστική καταδίκη ενώ αθωώθηκε από την κατηγορία χρηματισμού νεαρών γυναικών με στόχο να ψευδομαρτυρήσουν ως προς το περιεχόμενο των δείπνων που οργανώνονταν στην κατοικία του.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2022 ο Μπερλουσκόνι ήταν επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια και εξελέγη εκ νέου γερουσιαστής.

Ιταλία: Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο Μπερλουσκόνι

Ο Μπερλουσκόνι απέκτησε πέντε παιδιά και παντρεύτηκε τρεις φορές, το 1965 με την Κάρλα Ελβίρα Νταλ' Όλιο και το 1990 την Βερόνικα Λάριο και το 2022 τη Μάρτα Φασίνα Η προσωπική του περιουσία, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes, ξεπέρασε τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top