Αντίστροφη μέτρηση για τη στέψη του Καρόλου- Καταφθάνουν ηγέτες & βασιλείς

Εικόνες που κατέγραψε το Star έξω από το Αββαείο

Όσα κατέγραψε η κάμερα του Star και η απεσταλμένη Κατερίνα Παπακωστοπούλου λίγες ώρες πριν τη στέψη του Καρόλου / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Λίγες ώρες έμειναν για την ιστορική στέψη του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο και τα πάντα στη βρετανική πρωτεύουσα κινούνται στους ρυθμούς της. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αφίξεις επισήμων από όλο τον κόσμο, αλλά και εορταστικές εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται ενόψει της τελετής που γίνεται για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια. 

Οι Βρετανοί μίλησαν: Ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας συμπαθούν λιγότερο

Από τις δύο το μεσημέρι αύριο Σάββατο ο Κάρολος ο Γ΄ θα είναι και επίσημα πλέον βασιλιάς. Οι λάτρεις του θεσμού της Μοναρχίας στη Μ. Βρετανία έχουν ήδη πάρει θέσεις στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνο, όπως φαίνεται στις εικόνες που κατέγραψε η απεσταλμένη του Star στο Λονδίνο Κατερίνα Παπακωστοπούλου έξω από το Αββαείο του Ουεστ-μίνστερ.

Φρενίτιδα για τη στέψη του Καρόλου - Κοιμούνται σε σκηνές έξω από το παλάτι

Το Star στο Λονδίνο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου

Κάρολος και Καμίλα έφτασαν το μεσημέρι στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ για την τελική πρόβα πριν την αυριανή στέψη και έγνευσαν μέσα από το αυτοκίνητό τους στο συγκεντρωμένο πλήθος. 

Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετά το πλήθος πριν τη στέψη του

Ο βασιλιάς Κάρολος μαζί με την Καμίλα βρέθηκαν κοντά στους Βρετανούς, λίγες ώρες πριν τη στέψη του / Φωτογραφία AP (Toby Melville)

Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετά τα πλήθη

Ο βασιλιάς Κάρολος χαιρετά το συγκεντρωμένο πλήθος / Φωτογραφία AP (Alessandra Tarantino)

Μετά την πρόβα, ο Κάρολος, ο γιος και διάδοχός του Ουίλιαμ, αλλά και η πριγκίπισα Κέιτ χαιρέτησαν και μίλησαν με τους πολίτες που περίμεναν υπομονετικά να τους δουν από κοντά.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον / Φωτογραφία AP (Toby Melville)

Πριγκίπισσα Κέιτ

Η πριγκίπισσα Κέιτ είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους Βρετανούς / AP (Toby Melville)

Μαλιστα, η Κέιτ εντυπωσίασε φορώντας ένα μακρύ λευκό φόρεμα, μαύρη ζώνη και ψηλοτάκουνες γόβες. 

Το Λονδίνο είναι γεμάτο από τουρίστες που ζουν από κοντά την εορταστική ατμοσφαιρα για ένα γεγονός που είχε να συμβεί 70 χρόνια. 

Αυστηρά μέτρα προστασίας για τη στέψη του Καρόλου

Ένας αριθμός ρεκόρ 29.000 αστυνομικών, πολλοί από τους οποίους θα είναι οπλισμένοι, θα φυλάξουν το Λονδίνο αυτό το Σαββατοκύριακο στη μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας στη βρετανική ιστορία.

Ακόμα και αντιτορπιλικό πλοίο του βασιλικού πολεμικού ναυτικού με ειδίκευση στην εξουδετέρωση drones θα πλέει στον ποταμό Τάμεση, κατά τη διάρκεια της στέψης, λίγο πρίν και μετά το Σαββατοκύριακο.

Στέψη Καρόλου: Καταφθάνουν ηγέτες και βασιλείς από όλο τον κόσμο

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι επί ποδός και για την άφιξη των υψηλών προσκεκλημένων της βασιλικής οικογένειας, αφού αναμένεται περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι να παρευρεθούν στη στέψη.

Απόψε ο βασιλιάς και η βασιλική οικογένεια διοργανώνουν μια λαμπερή δεξίωση για ξένους βασιλείς και άλλους αξιωματούχους στο Μπάκιγχαμ, όπου θα δώσουν το «παρών» περίπου 100 αρχηγοί. Στην ιστορική στέψη θα παραστούν εκπροσώποι από 203 χώρες! Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη λειτουργία στο Αβαΐο του Ουεστμίνστερ το Σάββατο 6 Μαΐου θα παρευρεθούν επίσης νικητές βραβείων Νόμπελ, θρησκευτικοί εκπρόσωποι, αρχηγοί κρατών και υπουργοί Εξωτερικών, ανέφεραν τα Ανάκτορα.

Εκτός από αυτούς τους προσκεκλημένους, 400 νέοι που εκπροσωπούν φιλανθρωπικές οργανώσεις θα παρακολουθήσουν την τελετή στέψης και τις πομπές μέσα από την εκκλησία της Αγίας Μαργαρίτας, δίπλα στο Αβαΐο.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top