Φρενίτιδα για τη στέψη του Καρόλου - Κοιμούνται σε σκηνές έξω από το παλάτι

Ο νέος βασιλιάς θα φορέσει το στέμμα του αύριο το μεσημέρι

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου / Βίντεο από ΕΡΤ

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου, με τη φρενίτιδα στη Βρετανία για τη λαμπρή τελετή να χτυπάει «κόκκινο». 

Κάρολος: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την τελετή της στέψης του βασιλιά

Στον πυρετό της στέψης του Καρόλου η Βρετανία - Στήνονται σκηνές έξω από τα ανάκτορα

Πλήθος υποστηρικτών της βασιλείας αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στο Λονδίνο για την πρώτη στέψη ύστερα από 70 χρόνια. 

Πολλοί φανς της βασιλικής οικογένειας έχουν «πιάσει θέση» και κοιμούνται σε σκηνές για να παρακολουθήσουν από όσο πιο κοντά γίνεται τα όσα θα διαδραματιστούν στην «καρδιά» της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στον πυρετό της στέψης του Καρόλου η Βρετανία - Στήνονται σκηνές έξω από τα ανάκτορα

Στον πυρετό της στέψης του Καρόλου η Βρετανία - Στήνονται σκηνές έξω από τα ανάκτορα

Εκτός από τους χιλιάδες πολίτες που θα κατακλύσουν το Λονδίνο, εκατομμύρια τηλεθεατές από όλη την υφήλιο αναμένεται να παρακολουθήσουν ζωντανά την τελετή.

Οι πρόβες όλων όσοι θα συμμετέχουν κορυφώνονται. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, η μεγάλη αίθουσα του χορού στο παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει μετατραπεί σε χώρο που προσομοιάζει με το Αβαείο του Γουεστμίνστερ και εκεί το βασιλικό ζεύγος μέχρι και τις τελευταίες ώρες εκπαιδεύεται για το τελετουργικό της 6ης Μαΐου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κάρολος θα φορέσει το στέμμα αύριο στις 14:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

O βασιλιάς θα χρησιμοποιήσει τον ίδιο θρόνο με τον παππού του Γεώργιο ΣΤ΄, ενώ η βασιλική σύζυγος θα καθίσει σε κάθισμα που χρησιμοποίησε η βασιλομήτωρ το 1937.

Βασιλιάς Κάρολος: Πλησιάζει η στέψη – Το πρόγραμμα της τελετής

Στον πυρετό της στέψης του Καρόλου η Βρετανία

Όλοι οι Βρετανοί θα κληθούν να ορκιστούν πίστη στον βασιλιά. Επίσης, θα στηθεί μία μεγάλη σκηνή για την συναυλία της στέψης, με συμμετοχή αστέρων όπως Τομ Κρουζ, η Katy Perry και ο Winnie the Pooh.

Περίπου 20.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Θα τους υποδεχτεί μια σκηνή φωτισμένη σε άσπρο, μπλε και κόκκινο, με φόντο της ανατολική πτέρυγα του Κάστρου Ουίνδσορ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top