Δώρισε το σπέρμα του πάνω από 500 φορές και απειλείται με πρόστιμο

Οι κλινικές γονιμότητας του απαγόρευσαν να ξαναγίνει δωρητής

Δώρισε Το Σπέρμα Του Και Γεννήθηκαν Πάνω Από 550 Παιδιά

Ένας άνδρας από την Ολλανδία φημολογείται ότι έγινε πατέρας περισσότερων από 550 παιδιών παγκοσμίως μέσω τη δωρεάς σπέρματος. Μάλιστα οι αρχές του έχουν δώσει εντολή να σταματήσει, διαφορετικά θα τους επιβληθεί πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Ο άνδρας είναι πλέον 41 ετών και ζει μόνιμα στην Κένυα. Από το 2017 οι κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ολλανδία του είχαν απαγορεύσει να γίνει δωρητής, καθώς έγινε γνωστό ότι το σπέρμα του είχε χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 100 δωρεές. Εκείνος όμως δεν πτοήθηκε και συνέχισε να δωρίζει το σπέρμα του στο εξωτερικό. 

Γιατρός έκανε εξωσωματικές με δικό του σπέρμα - Δεν το γνώριζαν τα ζευγάρια

Οι οδηγίες αναφορικά με τη δωρεά σπέρματος στην Ολλανδία αναφέρουν ότι ένας άντρας δεν μπορεί να δωρίσει το σπέρμα του σε παραπάνω από 12 οικογένειες ή για τη γέννηση 25 παιδιών. Οι αρχές, όμως, υποστηρίζουν ότι ο άνδρας συνέβαλε στη γέννηση 550 μέχρι 600 παιδιών από τότε που άρχισε τις δωρεές το 2007.

Από τις δικαστικές αρχές της Χάγης του ζητήθηκε λίστα με όλες τις κλινικές που έχει βρεθεί, ώστε να καταστρέψουν το σπέρμα του. Ο άντρας κατηγορείται ότι παραπλάνησε εκατοντάδες γυναίκες.

Τραμπ ο καρπερός: Το «θαυματουργό» του σπέρμα άφησε έγκυο την Ιβάνα τρεις φορές αν και φορούσε σπιράλ

«Το θέμα είναι πως αυτό το “δίκτυο” ετεροθαλών αδερφών είναι πολύ μεγάλο», είπαν οι εισαγγελείς.

Ο άνδρας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά από μήνυση μιας μητέρας που χρησιμοποίησε το σπέρμα του, αλλά και από κατηγορίες ενός οργανισμού που προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών για παραπλάνηση.

Πάνω από 100 παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ολλανδία από το σπέρμα του μέσω κλινικών, αλλά και έπειτα από ιδιωτικές συναντήσεις. Ο ίδιος έχει δωρίσει, επίσης, το σπέρμα του σε μία κλινική στη Δανία, η οποία το μοίρασε σε κλινικές σε διάφορες άλλες χώρες.

H είδηση έχει γίνει viral, με αρκετούς χρήστες να κάνουν χιούμορ λέγοντας πως ο 41χρονος ήθελε να ξεκινήσει τον δικό του στρατό. Πολλοί άλλοι πάντως σημειώνουν ότι αυτό που έκανε ήταν ανήθικο και εγκαλούν τις αρχές να αλλάξουν τη σχετική νομοθεσία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top