Βασιλιάς Κάρολος: Έτσι θα γίνει η στέψη του νέου βασιλιά

Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων τον Μάιο

Πιθανή θεωρούν πολλά μέσα τη συμφιλίωση του πρίγκιπα Χάρι με τη βασιλική οικογένεια ενόψει της στέψης του Καρόλου / Βίντεο: Open

Λεπτομέρειες του προγράμματος των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ έδωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου στο αβαείο του Ουέστμινστερ, όπως και των προκατόχων του εδώ και 900 χρόνια, ενώ θα ακολουθήσουν το επόμενο 48ωρο συναυλίες, φωταγώγηση μνημείων και πρωτοβουλίες για την προώθηση του εθελοντισμού.

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος δεν ήρθε στην κηδεία;

Ο 74χρονος Κάρολος θα στεφθεί με κάθε επισημότητα βασιλιάς οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της μητέρας του, η οποία απεβίωσε στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί επέτρεψε τόσο την τήρηση πένθους στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ όσο και την οργάνωση της τελετής.

Καμίλα: Έκπληκτη με όσα ισχυρίζεται για εκείνη ο πρίγκιπας Χάρι

Στέμμα θα φορέσει και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, ενώ το βασιλικό ζεύγος θα φτάσει στο αβαείο του Ουέστμινστερ με τη βασιλική πομπή και, αφότου ολοκληρωθεί η τελετή στέψης, θα επιστρέψε στο παλάτι για να χαιρετήσουν από το μπαλκόνι το πλήθος.

Βασιλιάς Κάρολος: Έκανε την Κέιτ και την Καμίλα συνταγματάρχες

Το Μπάκιγχαμ φιλοδοξεί να διοργανώσει ένα λαμπερό τελετουργικό και έναν εξίσου εντυπωσιακό εορτασμό, δεδομένης της ιστορικής σημασίας που προσδίδεται στη στέψη του νέου μονάρχη.

Πέταξαν αυγά στον βασιλιά Κάρολο και στην Καμίλα

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν διευκρινίσει μέχρι στιγμής εάν ο Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν θα είναι παρόντες στην τελετή. Δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση για το αποκαλυπτικό βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι με τίτλο «Ρεζέρβα», το οποίο κυκλοφόρησε στις 10 Ιανουαρίου, με αιχμές για μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν έχουν διευκρινίσει μέχρι στιγμής εάν ο Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν θα είναι παρόντες στην τελετή / AP - Martin Meissner

Αυτό είναι το μονόγραμμα που θα χρησιμοποιεί η Καμίλα ως βασιλική σύζυγος

Η τρίωρη τελετή στέψης της Ελισάβετ Β’ στις 2 Ιουνίου του 1953 ήταν μεγαλειώδης, παρουσία 8.251 υψηλών προσκεκλημένων στο αβαείο του Ουέστμινστερ.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η σχέση του με τον πρίγκιπα William

Την παρακολούθησαν τηλεοπτικά 27 εκατομμύρια Βρετανοί – εκ των συνολικά 36 εκατομμυρίων κατοίκων εκείνη την εποχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top