Βασιλιάς Κάρολος: Έκανε την Κέιτ και την Καμίλα συνταγματάρχες

Το ίδιο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ

βασιλιάς Κάρολος

Τρεις μήνες μετά το χρίσμα του ως βασιλιάς ο Κάρολος της Αγγλίας προχώρησε σε νέους διορισμούς. Αυτή την φορά οι τίτλοι δόθηκαν σε μέλη της οικογένειας του στην Κέιτ Μίντλετον, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη βασιλική σύζυγο Καμίλα Πάρκερ – Μπόουλς.

Βασιλιάς Κάρολος: Στις 6 Μαΐου 2023 η στέψη του

H Κέιτ Μίντλετον ανακηρύχθηκε επίσημα νέα επίτιμη συνταγματάρχης της Ιρλανδικής Φρουράς, τίτλο που κατείχε πρώτα ο σύζυγός της πρίγκιπας Ουίλιαμ. Έτσι, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ διορίστηκε Συνταγματάρχης των Φρουρών της Ουαλίας και τέλος η βασιλική σύζυγος Καμίλα Πάρκερ – Μπόουλς θα υπηρετήσει ως Συνταγματάρχης των Φρουρών των Γρεναδιέρων.

Η βασιλική σύζυγος Καμίλα Πάρκερ – Μπόουλς

Χάρι - Μέγκαν καλεσμένοι στην παρέλαση

Το παλάτι ανακοίνωσε ότι το ετήσιο Trooping of the Colors θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2023. Στην παρέλαση θα παρουσιαστούν περισσότεροι από 1.400 στρατιώτες, 200 άλογα και 400 μουσικοί, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Επίσης ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα πάρουν μέρος σε αυτό, κάνοντας ιππασία. 

Η Κέιτ Μίντλετον

 

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Αυτό θα πραγματοποιηθεί έξι μέρες μετά την στέψη του Καρόλου. Ο βασιλιάς σκοπεύει να καλέσει και τον γιο Χάρι και την νύφη του Μέγκαν παρά τις τεταμένες μεταξύ τους σχέσεις. 

Βρετανία: Κυκλοφόρησαν τα πρώτα νομίσματα με πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

Τι λέει η δημοσκόπηση για Χάρι και Μέγκαν

Οι μισοί Βρετανοί πιστεύουν ότι Χάρι και Μέγκαν θα πρέπει να χάσουν τους βασιλικούς τίτλους τους. Το 42% θεωρεί ότι ο Χάρι δεν πρέπει να βρίσκεται στη γραμμή διαδοχής για την θέση του βασιλιά ενώ το 50% θεωρεί πως θα πρέπει να μην τους επιτραπεί η παρουσία στη στέψη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top