Κορωνοϊός: Νέα παραλλαγή φέρνει «έκρηξη» κρουσμάτων στη Γαλλία

Άγνωστο εάν είναι πιο επικίνδυνη από τις άλλες παραλλαγές της Όμικρον

Κορωνοϊός: Νέα Παραλλαγή Αυξάνει Τα Κρούσματα Στη Γαλλία

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Γαλλίας μετά τον εντοπισμό μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού που αναμένεται να φέρει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν ξέρουν αν είναι πιο επικίνδυνη.

Πρόκειται για την υποπαραλλαγή BQ.1.1 που υπερισχύει έναντι της BA.5 στη Γαλλία, σύμφωνα με την ανοσολόγο και πρόεδρο της Επιτροπής για την Παρακολούθηση και την Πρόβλεψη Υγειονομικών Κινδύνων (COVARS), Μπριζίτ Οτράν.

Η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 είναι, σύμφωνα με την Οτράν, η «αρχή ενός κύματος» παρόλο που η αύξηση «δεν είναι ακόμη αξιοσημείωτη». «Η τάση δεν είναι καλή, είναι ανοδική», λόγω της συγκεκριμένης υποπαραλλαγής του ιού.

Κορωνοϊός: Πιο μεταδοτική η υποπαραλλαγή BQ.1.1

Η ΒΑ.5 -υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού που ήταν η επικρατούσα στη Γαλλία ως αυτό το στάδιο «έχει ήδη αντικατασταθεί, έχει σαρωθεί από την BQ.1.1, η οποία είναι το "μωρό" της BA.5», εξήγησε. 

Η συγκεκριμένη υποπαραλλαγή είναι πιο μεταδοτική και δικαιολογεί την τρέχουσα αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων.

Η Μπριζίτ Οτράν ανέφερε επίσης ότι επί του παρόντος οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν αν η υποπαραλλαγή BQ.1.1 είναι πιο επικίνδυνη από τις προηγούμενες, πάντως θεωρείται πιο μεταδοτική. 

Για αυτόν τον λόγο είπε πως οι πολίτες είναι απολύτως αναγκαίο να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης και να εμβολιαστούν, τονίζοντας ότι τα εμβόλια εγγυώνται την προστασία από σοβαρή νόσηση και θάνατο εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19. 

Επανέλαβε επίσης την ανάγκη χρήση μάσκας τουλάχιστον στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top