Κριμαία: Ο οδηγός του φορτηγού που εξερράγη στη γέφυρα

Φέρεται να είναι ένα από τα θύματα

Τρομακτικό πλήγμα για τον Πούτιν στην Κριμαία. Τεράστια έκρηξη κατέστρεψε τη στρατηγικής σημασίας, μοναδική γέφυρα που ενώνει τη Ρωσία με την ουκρανική χερσόνησο την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Για τρεις νεκρούς μιλά η Μόσχα και δείχνει το Κίεβο για το σαμποτάζ, που θέτει σε κίνδυνο την κύρια οδό ανεφοδιασμού για τα ρωσικά στρατεύματα που πολεμούν στη νότια Ουκρανία. Οι Ουκρανοί πανηγυρίζουν.

γεφυρα εκρηξη

Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας

«Πολύ χαρούμενο νέο. Κρίμα που δεν έγινε χθες στα γενέθλια του Πούτιν. Θα χάρηκε που πήρε τέτοιο δώρο» λέει φοιτήτρια στο Κίεβο.

Παράλληλα σύμφωνα με ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ένας άνδρας 51 ετών φέρεται να είναι ο οδηγός του φορτηγού.

Το ουκρανικό μέσο Tpyxa αναφέρει ότι ο άνδρας ονομάζεται Μαχίρ Γιουσούμποφ και φέρεται να είναι ένα από τα θύματα της έκρηξης.

Δούλευε στις μεταφορές και πριν από δύο ημέρες ήρθε σε επαφή με την οικογένειά του για τελευταία φορά.

γεφυρα οδηγος

Το καμάρι του Βλαντίμιρ Πούτιν τινάζεται στον αέρα. Το εγκαινίασε ο ίδιος το 2018. Ισχυρό πλήγμα στο γόητρό του. Η Μόσχα λέει ότι φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στη μοναδική γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Επτά βαγόνια τρένου έγιναν παρανάλωμα του πυρός. Η κύρια οδός ανεφοδιασμού του ρωσικού στρατού στη νότια Ουκρανία στις φλόγες.

γεφυρα εκρηξη

Έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς: «Οφείλεται σε ανατίναξη οχήματος με εκρηκτικά»

Η  γέφυρα του Κερτς, μήκους 19 χιλιομέτρων, έχει γίνει ένα σημαντικό σύμβολο των αξιώσεων του Πούτιν, στη χερσόνησο. Αν και δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι η φωτιά δεν ήταν τυχαία.

Οι Ουκρανοί πάντως πανηγυρίζουν και τρολάρουν τον Πούτιν που χθες είχε γενέθλια. Τώρα έδωσε εντολή για έρευνα.

γεφυρα εκρηξη

Κι ενώ οι ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού κινδυνεύουν ο Ζελένσκι λέει ότι ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε 2500 τετραγωγικά χιλιόμετρα, στην αντεπίθεση που εξαπέλυσε από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε συνέντευξή του στο BBC υποστήριξε ότι Ρώσοι αξιωματούχοι προετοιμάζουν τον ρωσικό λαό για πυρηνικό πόλεμο.

«Δεν είναι έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουν (τα πυρηνικά) αλλά αρχίζουν να το διαδίδουν. Πιστεύω ότι είναι επικίνδυνο ακόμη και να μιλάμε για αυτό» λέει ο Ζελένσκι.

Ο νέος στρατηγός του Πούτιν στην Ουκρανία

Ο Πούτιν τοποθέτησε νέο στρατηγό στη διοίκηση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας που έχουν εμπλακεί στην Ουκρανία.

στρατηγος
Είναι ο Σεργκέι Σουροβίκιν και σύμφωνα με τους Financial Times στη Μόσχα, πρόκειται για «ακραία διεφθαρμένο και βάναυσο» στρατιωτικό, ακόμα και για τα δεδομένα του ρωσικού στρατού.

Γέφυρα Κριμαίας: Γιατί η έκρηξη συνιστά πλήγμα για τους Ρώσους - 3 νεκροί

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top