Βίντεο - ντοκουμέντο: Η στιγμή της έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας

«Αυτή είναι μόνο η αρχή», λένε οι Ουκρανοί

Σοκαριστικό είναι το βίντεο ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη γέφυρα του Κερτς που ενώνει τη Ρωσία με την Κριμαία. «Αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσαν οι Ουκρανοί.

Έκρηξη στη γέφυρα του Κερτς: «Οφείλεται σε ανατίναξη οχήματος με εκρηκτικά»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στη γέφυρα του Κερτς στη γέφυρα της Κριμαίας, ενώ πάνω της κινούνται οχήματα.

«Στις 06:07 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (...) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφερε η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή.

 

 

 

Πάντως, οι εικόνες από τη γέφυρα δείχνουν μια μεγάλη φωτιά που τυλίγει τουλάχιστον δύο σιδηροδρομικά βαγόνια από ένα τρένο στη γέφυρα, συνοδευόμενη από μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. 

 

Η γέφυρα, που κατασκευάστηκε με μεγάλο κόστος με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να συνδέσει την χερσόνησο που προσαρτήθηκε με το ρωσικό έδαφος, χρησιμεύει κυρίως για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού για τον ρωσικό στρατό που επιχειρεί στην Ουκρανία. 

«Αυτή είναι μόνο η αρχή», λένε οι Ουκρανοί

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, τόνισε μέσω Twitter, αναφερόμενος στις αντιφατικές πληροφορίες για έκρηξη ή πυρκαγιά σήμερα που προκάλεσε ζημιές στη γέφυρα ότι αυτή είναι μόνο «η αρχή», χωρίς ωστόσο να πει άμεσα πως η Ουκρανία αναλαμβάνει την ευθύνη. 

«Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί από οτιδήποτε κατέχει», ανέφερε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top