Ευρωβουλευτής έκοψε τα μαλλιά της για τις γυναίκες του Ιράν

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στιγμιότυπα από τις μαζικές διαδηλώσεις στο Ιράν μετά τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί

Σουηδή πολιτικός έκοψε τα μαλλιά της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση για τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμινί από την αστυνομία ηθών του Ιράν και την καταστολή των δικαιωμάτων των Ιρανών διαδηλωτών.

Ξεσπά ο πατέρας της Μαχσά Αμινί: «Κανείς δε μου απαντά για τον θάνατό της»

H Σουηδή ευρωβουλευτής Abir Al-Sahlani έκοψε τα μαλλιά της για να δείξει την υποστήριξή της στις γυναίκες του Ιράν κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Οι ευρωβουλευτές και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ συζητούσαν για το φλέγον θέμα των αντιδράσεων κατά του ισλαμικού καθεστώτος και τις διαδηλώσεις που πυροδότησε ο θάνατος στην Τεχεράνη στις 16 Σεπτεμβρίου της 22χρονης Μαχσά Αμινί από την αστυνομία ηθών του Ιράν. Η Μαχσά Αμινί είχε δολοφονηθεί επειδή έκανε το λάθος να φορέσει λανθασμένα το χιτζάμπ της...

Ιράν: «Η Μαχσά πέθανε από βίαιο χτύπημα στο κεφάλι. Τη χτύπησαν με γκλομπ»

Μαχσά Αμινί

Οι ευρωβουλευτές ζητούν περισσότερες κυρώσεις κατά του ιρανικού καθεστώτος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Σουηδή ευρωβουλευτής Abir Al-Sahlani έκοψε τα μαλλιά της για να δείξει την υποστήριξή της στις γυναίκες του Ιράν. 

Ευρωβουλευτής έκοψε τα μαλλιά της σε υποστήριξη των γυναικών στο Ιράν

H Abir Al-Sahlani είναι Σουηδή πολιτικός με καταγωγή από το Ιράκ και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τον Ιούλιο του 2019.

«Μας απειλούν ότι θα μας βιάσουν» - Μαρτυρίες από διαδηλώτριες στο Ιράν

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top