Ρωσία: Το πυρηνικό οπλοστάσιο του Πούτιν – Μπλόφα ή πραγματική απειλή;

Τι όπλα διαθέτει - Σε συναγερμό η Δύση - Απειλείται η Ελλάδα;

Θα τραβήξει την «πυρηνική σκανδάλη» ο Ρώσος τσάρος; - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων STAR

Σε συναγερμό βρίσκεται η Δύση από την ημέρα που ο Ρώσος τσάρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκτόξευσε απειλές περί χρήσης πυρηνικών όπλων και γεννώνται ερωτήματα εάν πρόκειται για μπλόφα ή για μια τεράστια πυρηνική απειλή.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε εντολή να μεταφερθούν πυρηνικά στην Ουκρανία με τρένο, σε μία προσπάθεια να δείξει πως υπερέχει στρατιωτικά. Σημειώνεται ότι ανεξάρτητες πηγές εκτιμούν  πως η Ρωσία διαθέτει περισσότερες από 5.900 πυρηνικές κεφαλές κι από αυτές υπολογίζεται ότι οι 1600 βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι είτε είναι ήδη τοποθετημένες σε πυραυλικές συστοιχίες είτε βρίσκονται σε αεροδρόμια προκειμένου να εξοπλίσουν βομβαρδιστικά, είτε βρίσκονται τοποθετημένες σε υποβρύχια.

Ουκρανία-«δημοψηφίσματα»: Απαγωγές και βασανιστήρια για όσους δεν ψήφισαν

Το μέγεθος της καταστροφής που είναι σε θέση να επιφέρουν είναι τεραστίων διαστάσεων. Τα τακτικά πυρηνικά να είναι κατά πολύ μικρότερα, ωστόσο ένα μικρό στρατηγικό πυρηνικό της Ρωσίας είναι έξι με επτά φορές μεγαλύτερο από τη βόμβα που έπληξε τη Χιροσίμα είχε δύναμη 15 κιλοτόνους και εξόντωσε 150.000 ανθρώπους. Ως εκ τούτου, η έκρηξη, το ωστικό κύμα  και η ραδιενέργεια δύνανται να  εξαφανίσουν  κάθε ίχνος ζωής σε ακτίνα σχεδόν 2 χιλιομέτρων και να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές έως τα 8 χιλιόμετρα.

Οι Ρώσοι επιστρατεύουν Έλληνες ομογενείς κατά της Ουκρανίας

Οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή, καθώς τονίζουν ότι σ’ ένα τέτοιο σενάριο, είναι εξαιρετικά πιθανό τα μετεωρολογικά φαινόμενα να μεταφέρουν ποσότητες ραδιενέργειας ακόμα και στην Ελλάδα. 

Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για «αντικαθεστωτική» Ρωσίδα δημοσιογράφο

Χαρακτηριστικό είναι βίντεο από το  φιλορωσικό κανάλι Telegram Rybar στο οποίο εικονίζεται το τρένο να ταξιδεύει από περιοχή της κεντρικής Ρωσίας προς την Ουκρανία, ενώ στα ανοιχτά βαγόνια διακρίνονται στρατιωτικά οχήματα. Σύμφωνα με τον Κόνραντ Μουζίκα, στρατιωτικό αναλυτή, μεταφέρεται εξοπλισμός που ανήκει στη 12η Διεύθυνση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας η οποία διαχειρίζεται περισσότερες από 10 κεντρικές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις για πυρηνικά όπλα. 

Μητσοτάκης σε Bloomberg: Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να βάλει πλαφόν στο αέριο

Τονίζεται ακόμα ότι το ΝΑΤΟ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο πυρηνικών δοκιμών από τη Ρωσία κι ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να κρύβεται σε πυρηνικό καταφύγιο έξω από τη Μόσχα. Ο άσος στο μανίκι του προέδρου -  που μπορεί να καταστρέψει ακόμα και ολόκληρες μεγαλουπόλεις, όπως τη Νέα Υόρκη -  είναι το πυρηνικό υποβρύχιο Belgorod. Μπορεί να παραμείνει στο βυθό 120 μέρες, είναι αόρατο - δηλαδή δεν εντοπίζεται από κανένα σόναρ - ταξιδεύει με πάνω από 100 χλμ / ώρα και μεταφέρει τις έξι υπερτορπίλες Poseidon.  

Οι Ουκρανοί ρίχνουν στη μάχη τον φονικό «Αλιγάτορα»

Οι Ουκρανοί από την πλευρά τους ρίχνουν στο πεδίο της μάχης το συμβατικό όπλο - τέρας Alligator. Πρόκειται για τουφέκι , δικής τους κατασκευής, μήκους δύο μέτρων και βάρους 25 κιλών. Ο «αλιγάτορας» είναι μεγάλης εμβέλειας και  σχεδιάστηκε για να στοχεύει κινούμενους αλλά και σταθερούς στόχους όπως οχήματα, αντιαεροπροικά συστήματα και συστήματα επικοινωνίας, σταθμευμένα αεροσκάφη, οχυρωμένες αμυντικές θέσεις. 

"Δείτε ολοκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top