Οι Ρώσοι επιστρατεύουν Έλληνες ομογενείς κατά της Ουκρανίας

Συγκλονίζουν οι περιγραφές τους στο Star

Δεκάδες ερωτήματα εγείρονται σχετικά με την τύχη των Ελλήνων ομογενών στις ουκρανικές περιοχές που προσάρτησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου στις κατεχόμενες περιοχές και κυρίως στην Μαριούπολη, οι Έλληνες ομογενείς κρύβουν σε σπηλιές και καταφύγια άντρες 18, 20 και 25 ετών αφού οι Ρώσοι ετοιμάζονται να τους στείλουν στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν τους Ουκρανούς. 

Αίτημα «ταχείας προσχώρησης» στο ΝΑΤΟ υποβάλλει η Ουκρανία

Δηλαδή θα πάρουν νέους με ουκρανικά και ελληνικά διαβατήρια που έχασαν τα σπίτια τους και αιχμαλωτίστηκαν από τους Ρώσους για να πάνε στην πρώτη γραμμή και να πολεμήσουν τους Ουκρανούς που έρχονται να τους απελευθερώσουν.

Εκβιάζουν μάλιστα τις οικογένειες τους αφού τους στερούν από οποιαδήποτε εργασία. Κόβουν το νερό και δεν τους τροφοδοτούν με τρόφιμα και νερό. 

Ουκρανία έλληνες

Αλλάξαν τους αριθμούς των τηλέφωνων και πλέον είναι όλα ρωσικά και τα παρακολουθούν όλα. Μια κουβέντα υπέρ της Ουκρανίας σημαίνει φυλάκιση, ξυλοδαρμό και ηλεκτροσόκ.

Την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας υπέγραψε ο Πούτιν

«Το μήνυμα που περνάει ο Πούτιν είναι πως αυτές οι περιοχές έγιναν πλέον Ρωσία και μην δοκιμάσετε να τις πειράξετε. Μην δοκιμάσετε ούτε να μπείτε ούτε να βγείτε,» αναφέρει Έλληνας ομογενής της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top