Ρωσία: Ένταλμα σύλληψης για «αντικαθεστωτική» Ρωσίδα δημοσιογράφο

Σε τηλεοπτική εκπομπή «σήκωσε» πανό με σύνθημα «Όχι στον πόλεμο»

Μαρίνα Οφσιάνικοβα

Ένταλμα σύλληψης για «αντικαθεστωτική» Ρωσίδα δημοσιογράφο εξέδωσαν οι ρωσικές αρχές. Η Μαρίνα Οφσιάνικοβα είχε εκφράσει τη διαφωνία της για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τη δημοσιογράφο και πρώην συνεργάτιδα του Πρώτου καναλιού της ρωσική τηλεόρασης Μαρίνα Οφσιάνικοβα. Η σχετική πληροφορία υπάρχει στην βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.      

Μαρίνα Οφσιάνικοβα

Τον Μάρτιο, κατά την διάρκεια του βραδινού δελτίου ειδήσεων στο Πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, η Οφσιάνικοβα εμφανίσθηκε πίσω από την τηλεπαρουσιάστρια Γιεκατερίνα Αντρέγιεβα, κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Όχι στον πόλεμο!» 

Η δημοσιογράφος συνελήφθη τότε, ενώ την επόμενη μέρα της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο και αφέθηκε ελεύθερη. Εν συνεχεία έφυγε για τη Γερμανία. Τον Ιούλιο επιστρέφοντας, της επιβλήθηκε δύο φορές πρόστιμο με βάση το άρθρο περί «δυσφήμισης του στρατού» για μια αντιπολεμική ανάρτηση της στο Facebook  και για δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.    

Μαρίνα Οφσιάνικοβα 2

Στα μέσα Αυγούστου η δημοσιογράφος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με την κατηγορία της διάδοσης «ψευδών ειδήσεων» για τον ρωσικό στρατό και επειδή συμμετείχε σε αντιπ0ολεμική πικετοφορία απέναντι από το Κρεμλίνο. Την  1η Οκτωβρίου ο πρώην σύζυγός της δήλωσε ότι διέφυγε από τον κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με την κόρη της.  

Ο δικηγόρος της Οβσιάνικοβα, Ντμίτρι Ζαχβάτοφ δήλωσε στην Novaya Gazeta.Europe ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το ενδεχόμενο  η πελάτισσα του να έχει διαφύγει.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top