Εμβόλια κορωνοϊού: Ασφαλή για τις έγκυες και το μωρό τους

Δεν προκαλούν πρόωρο τοκετό ή θνησιγένεια - Νέα έρευνα

Βίντεο του Star για τα εμβόλια που ετοιμάζονται σε μορφή σπρέι

Τα εμβόλια Covid-19 στην εγκυμοσύνη δεν σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό ή θνησιγένεια.

«Κένταυρος»: Τι πρέπει να ξέρουμε για τη νέα μετάλλαξη

Καμία συσχέτιση δεν υπάρχει ανάμεσα στον εμβολιασμό των εγκύων κατά του κορωνοϊού και τον υψηλότερο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό, λιποβαρές μωρό ή θνησιγένεια, δείχνει μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

Έκανε 90 εμβόλια κορωνοϊού και πουλούσε τα πιστοποιητικά!

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικός και ασφαλής για τις έγκυες και το μωρό τους. Αντίθετα, η λοίμωξη Covid-19 στη διάρκεια της κύησης έχει συσχετιστεί με υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών, νοσηλείας και θανάτου της εγκύου, καθώς επίσης για γέννηση πρόωρου μωρού ή νεκρού.

EMA: Ξεκίνησε αξιολόγηση για τη νέα έκδοση εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ντεσέιν Φελ της Σχολής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Οτάβα και του Νοσοκομείου Παίδων του Ανατολικού Οντάριο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», ανέλυσαν στοιχεία για 85.162 τοκετούς το 2021, από τους οποίους, οι 43.099 είχαν γίνει από εμβολιασμένες με μία ή περισσότερες δόσεις. Σχεδόν όλες είχαν κάνει εμβόλιο Pfizer-BioNTech ή Moderna.

Καρκίνος: Πειραματικό εμβόλιο mRNA εξάλειψε όγκους σε ποντίκια

Όπως διαπιστώθηκε, η πιθανότητα πρόωρου τοκετού ήταν 6,5% στις εμβολιασμένες έναντι 6,9% στις ανεμβολίαστες, ενώ η πιθανότητα πολύ πρόωρου τοκετού ήταν 0,59% έναντι 0,89% αντίστοιχα. Ο κίνδυνος γέννησης λιποβαρούς μωρού ήταν 9,1% για τις εμβολιασμένες έναντι 9,2% στις ανεμβολίαστες, ενώ της θνησιγένειας 0,25% έναντι 0,44% αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top