Έκανε 90 εμβόλια κορωνοϊού και πουλούσε τα πιστοποιητικά!

Ο 60χρονος Γερμανός συνελήφθη την ώρα που εμβολιαζόταν

Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (17/3)

Ένας 60χρονος στη Γερμανία φέρεται να έκανε δεκάδες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να πουλά πλαστά πιστοποιητικά σε ανθρώπους που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Όμικρον μολύνει περισσότερο παιδιά κάτω των 5 ετών

Ο άνδρας από το Μαγδεμβούργο λέγεται ότι έκανε έως και 90 δόσεις του εμβολίου, σε εμβολιαστικά κέντρα στη Σαξονία. Εμβολιαζόταν επί μήνες μέχρι να τον συλλάβει η αστυνομία, αυτό τον μήνα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Ο άνδρας δεν παρέμεινε υπό κράτηση, αλλά είναι αντικείμενο έρευνας για μη εξουσιοδοτημένη χορήγηση πιστοποιητικών εμβολιασμών και πλαστογράφηση εγγράφων, σύμφωνα με το dpa.

Ένας 60χρονος στη Γερμανία φέρεται να έκανε δεκάδες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να πουλά πλαστά πιστοποιητικά σε ανθρώπους που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν

Τον συνέλαβαν σε εμβολιαστικό κέντρο στην πόλη Έιλενμπουργκ της Σαξονίας, όπου εμφανίστηκε για να του χορηγηθεί το εμβόλιο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η αστυνομία κατάσχεσε αρκετές κενές κάρτες εμβολιασμού που κατείχε και ξεκίνησε έρευνα.

ΠΟΥ: Τα τρία σενάρια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού παγκοσμίως

Δεν είναι ξεκάθαρο τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν για την υγεία του 60χρονου οι περίπου 90 δόσεις που φέρεται να έκανε, οι οποίες ήταν διαφορετικών εμβολίων.

Τους τελευταίους μήνες η γερμανική αστυνομία έχει κάνει πολλές εφόδους, στο πλαίσιο ερευνών για πλαστογράφηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Πολλοί αρνητές του εμβολίου θέλουν να διαθέτουν πιστοποιητικό προκειμένου να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε πολλούς χώρους όπως εστιατόρια, θέατρα, κολυμβήτρια ή εργασιακούς χώρους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top