EMA: Ξεκίνησε αξιολόγηση για τη νέα έκδοση εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Πότε αναμένεται να εγκριθούν τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό

Βίντεο του AP για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, ότι ξεκίνησε την κυλιόμενη αξιολόγηση του προσαρμοσμένου στις παραλλαγές της Covid-19 εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

Το διδύναμο (ή δισθενές) εμβόλιο στοχεύει δύο στελέχη του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19, το αρχικό στέλεχος που εντοπίσθηκε στην Κίνα και τα υποστελέχη της Ομικρον BA.4/5, τα οποία αυτήν τη στιγμή βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες περιπτώσεις εκδήλωσης της νόσου.

Ο EMA ελπίζει σε έγκριση εμβολίων για τις μεταλλάξεις μέχρι τον Σεπτέμβριο

Κυλιόμενη αξιολόγηση σημαίνει ότι ο EMA εξετάζει τα στοιχεία μόλις γίνονται διαθέσιμα και η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι τη συγκέντρωση επαρκών δεδομένων για την επίσημη κυκλοφορία του εμβολίου.

Αν και τα υπάρχοντα εμβόλια συνεχίζουν να προσφέρουν ικανή προστασία κατά της νοσηλείας και του θανάτου, η αποτελεσματικότητα τους έχει μειωθεί καθώς ο ιός εξελίσσεται.

Ο ΕΜΑ εγκρίνει εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχεδιάζουν τη χρησιμοποίηση δισθενών εμβολίων κατά τη φθινοπωρινή εμβολιαστική εκστρατεία, καθώς πλέον τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη συνδέονται με την παραλλαγή BA.5.

Ο EMA αναμένει τα επικαιροποιημένα εμβόλια να εγκριθούν τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, όπως αναφέρει, είναι ανοικτός στην χρήση των εμβολίων που προορίζονται για την παλαιότερη παραλλαγή BA.1 κατά τη φθινοπωρινή εμβολιαστική εκστρατεία, με δεδομένο ότι τα εμβόλια κατά των νεότερων παραλλαγών BA.4 και BA.5 βρίσκονται πίσω σε ό,τι αφορά την κλινική τους ανάπτυξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top