Ο EMA ελπίζει σε έγκριση εμβολίων για τις μεταλλάξεις μέχρι τον Σεπτέμβριο

Εξετάζει τη χρήση του εμβολίου της Moderna σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο - Βίντεο αρχείου ap

Ο ΕΜΑ ελπίζει να έχει βρεθεί ένα νέο εμβόλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, που θα καλύπτει τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξετάζει τη χρήση του εμβολίου της Moderna στα παιδιά μικρότερα των 5 ετών.

Τέλος τα εμβόλια για τον κορωνοϊό – Ποια χώρα σταματά τον εμβολιασμό

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι ελπίζει πως θα έχει εμβόλια προσαρμοσμένα στην αντιμετώπιση παραλλαγών του κορωνοϊού, όπως η μετάλλαξη Όμικρον, τα οποία θα εγκριθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Δεν μπορούν να αναπτύξουν αντισώματα οι ανεμβολίαστοι

«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι προσαρμοσμένα εμβόλια πιθανόν να εγκριθούν έως τον Σεπτέμβριο το αργότερο για να είμαστε έτοιμοι για νέες εκστρατείες ανοσοποίησης στην ΕΕ το φθινόπωρο», δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι, ο επικεφαλής βιολογικών απειλών για την υγεία και της στρατηγικής εμβολίων του EMA.

Αυτό θα επιτρέψει στους παρασκευαστές-παραγωγούς να προσαρμόσουν αναλόγως τις γραμμές παραγωγής τους.

Τα εμβόλια mRNA που παρασκευάζονται από την Pfizer-BioNTech και τη Moderna, είναι τα πιο εξελιγμένα και οι κλινικές δοκιμές συνεχίζονται.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν τα εμβόλια θα στοχεύουν μια ή δύο παραλλαγές σε μια δόση, πρόσθεσε ο Καβαλέρι.

κορωνοϊός εμβόλιο

Κορωνοϊός: Ο ΕΜΑ εξετάζει τη χορήγηση του Moderna σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Την ίδια ώρα, ο ΕΜΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε την αξιολόγηση της χρήσης του εμβολίου της Moderna στα παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως 5 ετών, την τελευταία ηλικιακή ομάδα που ακόμη δεν μπορεί να εμβολιαστεί.

«Μόλις αρχίσαμε την αξιολόγηση ενός αιτήματος της Moderna για να επεκτείνουμε τη χρήση του Spikevax στα παιδιά από έξι μηνών έως 5 ετών και είναι το πρώτο αίτημα για αυτή τη νέα ηλικιακή ομάδα», δήλωσε ο Καβαλέρι.

Η Moderna υπέβαλε ήδη παρόμοιο αίτημα στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα αφότου δοκιμές έδειξαν ότι τα εμβόλια αυτά είναι ασφαλή και παράγουν ισχυρή ανοσοαπόκριση.

Τα μικρά παιδιά είναι λιγότερο ευάλωτα απέναντι στον ιό σε σχέση με τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, αλλά μπορούν παρά ταύτα να αρρωστήσουν και να μεταδώσουν τον ιό.

Μπορούν, επίσης, να κολλήσουν σοβαρές μορφές του πολυσυστηματικού φλεγμονώδους συνδρόμου στα παιδιά (MIS-C).

Υπενθυμίζεται ότι ο οργανισμός ενέκρινε τον Φεβρουάριο τη χρήση του εμβολίου κατά της Covid της Moderna για τα παιδιά ηλικίας από έξι ετών και πάνω στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top