Ελληνοτουρκικά: Νέα πρόκληση Ακάρ για το Καστελόριζο

«Αν θέλει ο Θεός θα κολυμπήσουμε έως εκεί», είπε

Λίγο πριν ξεκινήσει ο απόπλους του γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίτ Χαν» στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας. 

Στο στόχαστρό του μπήκε για μια ακόμα φορά το Καστελόριζο στο οποίο αναφέρθηκε, μιλώντας σε συνέδριο Τούρκων πρεσβευτών στην Άγκυρα. 

Τουρκία: Σήμερα ο απόπλους του γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίτ Χαν»

Ο Ακάρ είπε πως η απόσταση του Καστελόριζου από την Τουρκία είναι μόνο 1.950 μέτρα και ότι οι φοιτητές των τουρκικών στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί. 

Αναφερόμενος δε σε κάποιον Έλληνα υπουργό, ο οποίος φέρεται να είπε «αν μπορούν ας έρθουν», ο Ακάρ απάντησε «αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Απειλές Τσελίκ για το γεωτρύπανο: «Η Τουρκία είναι ασταμάτητη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet τέλος, ο Ακάρ μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά είπε:

Νέα επίθεση από Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης

«Η εχθρότητα προς την Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μιλούν κατά της Τουρκίας για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Δείχνουν ψεύτικες εικόνες, δείχνουν παλιές εικόνες. Λένε “η Τουρκία ετοιμάζεται για επιχείρηση”, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν έχουν τίποτα να πουν στο τραπέζι. Λέμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και τα πλούτη να μοιράζονται μαζί. Ποτέ δεν παραβιάσαμε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top