Απειλές Τσελίκ για το γεωτρύπανο: «Η Τουρκία είναι ασταμάτητη»

Τα σενάρια για τις κινήσεις του τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίτ Χαν

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για την έξοδο του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, οι Τούρκοι ανεβάζουν το θερμόμετρο με προκλητικές δηλώσεις. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει την Ελλάδα «κακομαθημένο παιδί της Δύσης». Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας, πραγματοποιώντας κοινή άσκηση με τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις. 

Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ

Ο Ομέρ Τσελίκ τραβάει το σκοινί με ευθείες απειλές προς τη χώρα μας. Όλα αυτά την ώρα που το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν ζεσταίνει τις μηχανές, με σκοπό να αρχίσει τα «σουλάτσα» την Τρίτη 9 Αυγούστου. Mαλιστα, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν αποκάλυψε σε ομιλία του ότι το γεωτρύπανο πιθανότατα να συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

«Όμως ότι και να κάνει το κακομαθημένο παιδί της Δύσης η Ελλάδα, όποιο καπρίτσιο κι αν κάνει και ότι κι αν δηλώνει ο οποιοσδήποτε, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και το τουρκικό ναυτικό, προστατεύοντας αυτά τα πλοία γεωτρήσεων, έδειξαν, δείχνουν και θα δείχνουν το πόσο δίκιο έχουμε στην προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.

Τα σενάρια για τις κινήσεις του τουρκικού γεωτρύπανου

Τρία είναι τα σενάρια για το πού θα κινηθεί το τουρκικό γεωτρύπανο. 

Το πρώτο σενάριο θέλει το Αμπντούλ Χαμίτ Χαν να κινείται βόρεια της Κύπρου, παίρνοντας υποτιθέμενη άδεια από το ψευδοκράτος.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναινα κινηθείνοτιοδυτικά της Κύπρου εντός της κυπριακή υφαλοκρηπίδας, ενώ σύμφωνα με το τρίτο σενάριο ενδέχεται να πλεύσει ανατολικά της Ρόδου και κάτω από το Καστελόριζο.

Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε επαγρύπνηση με συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις ελληνικών πλοίων με γαλλική φρεγάτα και κυπριακά σκάφη και ελικόπτερα στηνευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.   

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top