Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ

Ενόχλησε την Άγκυρα η άσκηση με την Αίγυπτο

Νίκος Παναγιωτόπουλος

«Tο κλίμα έντασης που δυστυχώς δημιουργεί η Τουρκία υπονομεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και τη συνοχή του ΝΑΤΟ» επισήμανε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Μήνυμα Δένδια για την Τουρκία: Ο αναθεωρητισμός οδηγεί σε περιπέτειες  

 

Η άσκηση με την Αίγυπτο ενόχλησε την Τουρκία   

Άσκηση με αιγυπτιακή κορβέτα έκανε το αρματαγωγό Ικαρία στη θαλάσσια περιοχή βόρεια από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, γεγονός που ενόχλησε την Άγκυρα. 

«Η κυβέρνηση της Αθήνας είναι “στα κάρβουνα”. Συνεχίζει να επιδιώκει να αποκτήσει ανωτερότητα στο πεδίο της Άμυνας έναντι της Τουρκίας. Πρόσφατα, ο ελληνικός στρατός έκανε άσκηση στην Μεσόγειο με την Αίγυπτο, με την οποία η Τουρκία έχει εισέλθει σε μία διαδικασία εξομάλυνσης σχέσεων» ανέφερε ο τουρκικός τηλεοπτικό σταθμός Haber Global.  

Ελληνοτουρκικά: Το Ισραήλ στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στην Αθήνα

Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τη μειονότητα της Θράκης

Η Άγκυρα ενοχλήθηκε από το νέο νόμο για τις Μουφτείες της Θράκης και επιτέθηκε στη χώρα μας, την ώρα που η Κυβέρνηση τονίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα και σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.  

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι η Τουρκία διαστρέφει την πραγματικότητα και την κατηγόρησε ότι εκείνη δεν σέβεται τις συνθήκες. 

Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τις μουφτείες

«Ας αναλογισθεί η Τουρκία, πριν προβεί σε υποδείξεις προς οποιονδήποτε, πόσα από τα άρθρα της Συνθήκης της Λωζάννης έχει η ίδια σεβασθεί. Για ποιους λόγους και με ποιες συστηματικές πολιτικές της Άγκυρας η άλλοτε ακμάζουσα Ελληνική Μειονότητα σε  Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο έχει σχεδόν αφανισθεί» τόνισε το ελληνικό ΥΠΕΞ, ενώ την ανακοίνωση ανάρτησε στο twitter και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.    

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top