Μήνυμα Δένδια για την Τουρκία: Ο αναθεωρητισμός οδηγεί σε περιπέτειες 

Στη σύνοδο ASEAN o Έλληνας ΥΠΕΞ – Θα συναντηθεί και με τον ΥΠΕΞ της Κίνας 

Μήνυμα στην Άγκυρα αλλά και τη διεθνή κοινότητα έστειλε ο Νίκος Δένδιας από την Καμπότζη για την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά και για τις δυσμενείς συνέπειες που επιφέρει ο αναθεωρητισμός, σε μια έμμεση αναφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και στη συμπεριφορά της Τουρκίας. 

Στο Βιετνάμ ο Δένδιας: Συνάντησε τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας

Ο Υπουργός Εξωτερικών που συμμετέχει στη Σύνοδο των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) επισήμανε σχετικά με το ίδιο ζήτημα ότι η αμφισβήτηση των συνόρων οδηγεί σε περιπέτειες.  

 

«Η διεθνής κοινότητα καταλαβαίνει όλο και περισσότερο ότι ο αναθεωρητισμός, η αμφισβήτηση των συνόρων και η μη συνυπογραφή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας οδηγεί την ανθρωπότητα σε περιπέτειες και ότι πρέπει να έχουμε μια στάση σταθερή, μια στάση που εξασφαλίζει πρόοδο, σταθερότητα και ευημερία» τόνισε ο κ. Δένδιας. 

Οι νέες απειλές Ακάρ κατά Ελλάδας ανεβάζουν τη «θερμοκρασία» στο Αιγαίο 

Και με τον ΥΠΕΞ της Κίνας θα συναντηθεί την Τετάρτη ο Δένδιας 

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ  είχε σήμερα σειρά από διμερείς συναντήσεις στην Καμπότζη, στο περιθώριο της Συνόδου ASEAN, με τον Δεύτερο Υπουργό Εξωτερικών του Μπρουνέι, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, με τον οικοδεσπότη και Υπουργό Εξωτερικών της Καμπότζης και με τον Γενικό Γραμματέα του ASEAN. 

Ικανοποίηση στην Αθήνα από τα ηχηρά μηνύματα Γερμανίας-Γαλλίας σε Τουρκία

Aύριο Τετάρτη ο κ. Δένδιας θα έχει άλλες τέσσερις διμερείς συναντήσεις, κατά σειρά με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, της Κίνας, της Ταϋλάνδης και της Ινδοκίνας. Επίσης θα  υπογράψει τη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας της Ελλάδας με το ASEAN. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top