Ελληνοτουρκικά: Το Ισραήλ στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στην Αθήνα

Με αντιNAVTEX αντιδρά η Τουρκία

Ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης προς την Αθήνα, κόντρα στις απειλές της Άγκυρας, αποτελούν οι ασκήσεις πολεμικών πλοίων του Ισραήλ νότια της Κρήτης, σε περιοχές του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου. Με αντιNAVTEX αντιδρά η Τουρκία. 

Γύρισε στο λιμάνι το τουρκικό γεωτρύπανο – Αναμονή μέχρι 9/8 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Συμεωνίδη στο Μεσημβρινό Δελτίο του STAR, η Ελλάδα έδωσε την άδεια σε πολεμικά πλοία του Ισραήλ να κάνουν ασκήσεις νότια της Κρήτης μέχρι και τις 5 Αυγούστου. Η ελληνική NAVTEX περιλαμβάνει και περιοχές του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου, κάτι που έκανε έξαλλη την Άγκυρα, η οποία εξέδωσε αντιNAVTEX, υποστηρίζοντας ότι οι ασκήσεις γίνονται σε περιοχές τουρκικής δικαιοδοσίας. Με τη σειρά του, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στην Καμπότζη με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι στηρίζει τη χώρα μας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. 

Παράλληλα, τα γεγονότα τρέχουν και οι Τούρκοι εξέδωσαν NAVTEX με την οποία δεσμεύουν παράνομα σε περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, για ασκήσεις σε διεθνή ύδατα, στις 5 και 6 Αυγούστου. Σύμμαχος του και η αλόγιστη προπαγάνδα του τούρκικου Τύπου, με το πρωτοσέλιδο στην Sabah να αναφέρει ότι η με προκλητικές ενέργειες και πολεμοχαρείς κραυγές εναντίον της Τουρκίας, η Ελλάδα δεν θα φτάσει πουθενά και θα της συμβούν άσχημα πράγματα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top