Ντόναλντ Τραμπ: Έφοδος του FBI στην έπαυλή του στη Φλόριντα

Έφυγε από τον Λευκό Οίκο και πήρε μαζί του απόρρητα έγγραφα

Έφοδο στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα, πραγματοποίησε το FBI, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ. 

«Η έρευνα στο διάσημο Mar a Lago, παρότι συνεργάστηκα με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, δεν ήταν ούτε απαραίτητη ούτε προσήκουσα», ανέφερε ο Τραμπ στην ανακοίνωσή του.

FBI Τραμπ

Το FBI πραγματοποίησε έφοδο στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα

«Το έθνος μας ζει μαύρες μέρες, το όμορφο σπίτι μου, το Mar a Lago στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, πολιορκείται κι ερευνάται κι έχει καταληφθεί από πολυάριθμους πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος. «Παραβίασαν ακόμα και το χρηματοκιβώτιό μου!»,  συνέχισε και κατήγγειλε πως υφίσταται πολιτική δείωξη.

Ντόναλντ Τραμπ: «Έθαψε την Ιβάνα σε γήπεδο γκολφ για να γλιτώσει φόρους»

Ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ, Έρικ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η έρευνα στο σπίτι του πατέρα του έγινε με σκοπό να βρεθούν έγγραφα της προεδρίας που λείπουν από τον Λευκό Οίκο και η αμερικανική κυβέρνηση θέλεο να επιστραφούν τα Εθνικά Αρχεία.

πράκτορες FBI έξω από έπαυλη Τραμπ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πράκτορες του FBI αναζητούσαν απόρρητα έγγραφα που φέρεται να πήρε μαζί του ο Ντόναλντ Τραμπ όταν έφυγε από τον Λευκό Οίκο

Το FBI από την πλευρά του δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσιγκτον δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Los Angeles Times.

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Ο γιος του Τραμπ κατέθεσε σε εξεταστική επιτροπή

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο κ. Τραμπ δεν βρισκόταν στην κατοικία του την ώρα της επιχείρησης του FBI, το οποίο εκτελούσε ένταλμα έρευνας.

Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ερευνάται για την αφαίρεση κρίσιμων εγγράφων από τον Λευκό Οίκο

Πάντως σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ εκκρεμούν διάφορες ποινικές υποθέσεις.

Ντόναντλ Τραμπ: Αλλάζει καριέρα ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ

Mar a Lago

Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές ζει στην έπαυλή του Mar a Lago στη Φλόριντα

Σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων να ρίξει περισσότερο φως στον ρόλο του στην επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, όταν χιλιάδες οπαδοί του προκάλεσαν χάος στο Κογκρέσο καθυστερώντας την τυπική διαδικασία επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ντόναλντ Τραμπ: Αποτρέπει να δοθούν φορολογικές δηλώσεις του στο Κογκρέσο

Ντόναλντ Τραμπ

Σε εξέλιξη βρίσκονται διάφορες έρευνες για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί έρευνα γι’ αυτή την υπόθεση, αλλά για την ώρα δεν έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου. Στα τέλη Ιουλίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μέρικ Γκάρλαντ, δεν απέκλεισε πάντως αυτή την πιθανότητα.

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε και η τρίτη προσφυγή του Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο

Είναι επίσης σε εξέλιξη έρευνα για την αφαίρεση αρχείων που ανήκαν στην προεδρία από τον κ. Τραμπ. Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αρχείων, που ειδοποίησε σχετικά το Κογκρέσο, ανακτήθηκαν περίπου 15 κουτιά με έγγραφα, ορισμένα διαβαθμισμένα, από το σπίτι του πρώην προέδρου στη Φλόριντα.

Mar a Lago Φλόριντα

Κατά τη διάρκεια της εφόδου του FBI στο Mar a Lago, ο Τραμπ φέρεται να απουσίαζε

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντα πολύ δημοφιλής στις τάξεις των οπαδών των Ρεπουμπλικάνων, φλερτάρει ολοένα και περισσότερο με την ιδέα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Δίκη Τραμπ: «Είχε φυτέψει τον σπόρο της επίθεσης πριν την 6η Ιανουαρίου»

περιπολικό ΗΠΑ

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι υφίσταται πολιτική δίωξη

Έχει μετατρέψει το ιδιόκτητο κλαμπ και γήπεδο γκολφ στο Παλμ Μπιτς στο σπίτι του αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021, αλλά γενικά περνάει τα καλοκαίρια σε άλλο κλαμπ γκολφ που του ανήκει, στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρσι, καθώς το Mar a Lago συνήθως κλείνει από τον Μάιο για το καλοκαίρι
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top