Ο Μεντβέντεφ «μοιράζει» την Ουκρανία σε χάρτη με αναθεωρημένα σύνορα

Ισχυρίζεται ότι αντανακλά εκτίμηση «δυτικών αναλυτών»

Έναν σοκαριστικό αναθεωρηστικό χάρτη, στον οποίο έχει «μοιράσει» το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας, ανήρτησε ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Στον χάρτη αυτό, ο Μεντβέντεφ ισχυρίζεται ότι υπάρχουν Δυτικοί αναλυτές – χωρίς να τους κατονομάζει – που θα έβλεπαν έτσι το μελλοντικό ουκρανικό κράτος, μετά το τέλος του πολέμου.

Συγκεκριμένα, επτά ουκρανικές περιοχές περιέρχονται πλέον στην Πολωνία, μία στην Ουγγαρία, δύο στη Ρουμανία και 13 άλλες, μαζί με τη χερσόνησο της Κριμαίας, στη Ρωσία. Ετσι, στην Ουκρανία παραμένει μόνο η περιοχή του Κιέβου.

 

Εμπρηστικός ο Μεντβέντεφ: Να συρθούν να ζητήσουν διαπραγματεύσεις οι ΗΠΑ

«Οι Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι αυτό θα συμβεί στην πραγματικότητα», γράφει στην ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας.

Gazprom: Μπλόκο στην παροχή αερίου στη Λετονία

Στην ανάρτηση αυτή αντέδρασε έντονα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας, το οποίο κάνει λόγο για προσπάθεια επαναχάραξης των ευρωπαϊκών συνόρων.

Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης φέρεται να ευνούχισε Ουκρανό αιχμάλωτο

«Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν μέρος των εργαλείων προπαγάνδας και παραπληροφόρησης που χρησιμοποιεί η Ρωσική Ομοσπονδία για μεγάλο χρονικό διάστημα και το οποίο ενισχύθηκε μετά την έναρξη του παράνομου και επιθετικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας», αναφέρει – μεταξύ άλλων – το ρουμανικό ΥΠΕΞ.

«Βόμβα» Bloomberg: Πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία με λεφτά του Πούτιν

Το υπουργείο επιβεβαιώνει την «πλήρη» υποστήριξη της Ρουμανίας στην ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της και επαναλαμβάνει την καταδίκη του για την αδικαιολόγητη και απρόκλητη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top